Hyundai extraliga žien

4. kolo, Číslo zápasu 411 MŠH Gym.A.Prídavka Sabinov 133 divákov

Kysucké Nové Mesto zvalcovalo domáci Sabinov siedmimi gólmi

Jedenásty extraligový vzájomný zápas na Šariši proti sebe zohrali domáce "Predátorky" s hosťujúcimi Kysučankami a do akcie vstupovali v diametrálne odlišnom rozpoložení. Kým domáce deň predtým získali svoje prvé body v novej sezóne, hostky doplatili na slabú streleckú efektivitu a za následok to malo prvú stratu bodov. Sabinov má proti tomuto súperovi lepšiu zápasovú bilanciu a v domácom prostredí je tradične ešte minimálne o jednu úroveň lepším tímom ako na cestách. Tento raz to však proti s chuťou hrajúcim Kysučankám absolútne nedokázal potvrdiť.

 

Laura Chúpeková v sobotnom zápase svojmu tímu absentovala, čo stihla už za úvodných päť minút hry odčiniť dvomi gólmi. Keď sa k nej do prvej sirény pridali ďalšie dve spoluhráčky, bolo jasné, že Kysucké Nové Mesto sa bude zastavovať veľmi ťažko. Tento predpoklad sa naplnil. Hostky po ihrisku lietali, zakončovali a strieľali aj góly. Po dvoch tretinách bol v platnosti tenisový "kanár" a to ešte v podaní kysuckých strelkýň nebolo všetko. Sabinov strelil svoj prvý a jediný gól v 58. minúte, keď Martina Stašová využila presilovú hru, no za následok to malo už len skorigovanie výsledku na 1:7.

 

Sabinovčanky sa doma neukážu dlhší čas. V najbližšom dvojkole navyše absolvujú najdlhšiu zo svojich extraligových ciest, keď si zahrajú s domácou Nitrou a Hurikánom Bratislava a o dva týždne navštívia svoju dvojičku, Spišskú Novú Ves. Na cestách nejaký čas ešte pobudne aj víťaz minulej sezóny. V priamom súboji o prvé miesto v televíznom zápase vyzve Nemšovú a následne bude čeliť domácemu Pruskému. To však bude realitou až v druhý októbrový víkend a dovtedy sa bude tento tím vyhrievať na druhej tabuľkovej priečke.

 

Hlasy po zápase:

 

Ján Motešický (tréner Sabinova): "Tento zápas hodnotím z našej strany negatívne. Hráčky Kysuckého Nového Mesta nám neumožnili hrať našu hru. Boli veľmi behavé. V každom súboji boli lepšie. Týmto sme prehrali tento zápas. Nedokázali sme urobiť žiaden brejk a aj keď sme ho mali, Radka Mládenková všetko vychytala. Súper bol dnes kvalitnejší ako my."

 

Bianka Mišková (hráčka Sabinova): "Z každej strany bol súper lepší ako my. Mali sme veľa nepremenených šancí a súperky veľmi dobre bránili. Ďakujeme za zápas a dnes sme sa z neho poučili. Veríme v to, že nabudúce to bude lepšie."

 

Marián Chlebana (tréner Kysuckého Nového Mesta): "Oproti včerajšku to bolo omnoho lepšie. Viac sme sa nútili do streľby. Dnes sme aj využili šance. Rozhodla, myslím, tá prvá tretina, kde sme si spravili náskok. Trochu ma prekvapil Sabinov, že hral pasívny florbal. Čakali nám na polovici a nám to vyhovovalo."

 

Alica Brodňanová (najlepšia hráčka Kysuckého Nového Mesta): "Darilo sa nám v rozohrávke. Mali sme dobré prechody do útoku. Dokázali sme premieňať šance, čo sme v sobotnom zápase nedokázali. Dnes sme dobre bránili, pretože sme dostali len jeden gól z oslabovky. Chcem dnes pochváliť našu brankárku Radku Mládenkovú za super výkon."

 

FbC Predator Sabinov - FBK Kysucké Nové Mesto 1:7 (0:4, 0:2, 1:1)

Fotogaleria