Hyundai extraliga žien

4. kolo, Číslo zápasu 413 MŠH Nitra 49 divákov

Nemšovčanky tentoraz nedramatizovali. Výhru vezú aj z Nitry

Nitrianska Slávia pripravila v sobotu mierne prekvapenie, keď pokorila tradičného medailistu z Pruského a verila si aj proti jeho regionálnemu rivalovi. Nemšová však v doterajšom priebehu sezóny s prehľadom valcuje všetko, čo sa jej postaví do cesty, po dvoch domácich desiatkach si s chuťou zastrieľala aj v Bratislave a na svoje góly dlho nečakala ani pod Zoborom. Rýchlo sa ujala dvojgólového vedenia, no hráčska kvalita neabsentuje ani na nitrianskej strane. Radenie vyšších rýchlostných stupňov zvládol i tak lepšie hosťujúci celok, ktorý vyhral o tri góly.

 

Podobne ako v sobotu, tím Petra Tydlačku počas druhej časti hry nadobudol štvorgólový náskok. Kým však v Bratislave oň prišiel a na chvíľku z toho bola dráma, proti Nitre podobný scenár nedopustil. Sláviu mohli mrzieť najmä úseky so "zlepenými" gólmi. Prvý a druhý oddeľovalo len 35 sekúnd, štvrtý a piaty padol v 22-sekundovom rozpätí. Hoci sa Nemšová tento víkend musela zaobísť bez svojej kapitánky Zajacovej, vpredu ju výborne zastúpila Lenka Dobrodejová, Kristína Vyletelková aj Patrícia Štefánková. Tie skórovali v sobotnom aj nedeľnom zápase a prispeli tak k plnému bodovému zisku. Nitrianske odpovede zariadila Andrea Šidlová a Monika Pintérová, no boli nedostatočné.

 

Duel v nitrianskej Mestskej športovej hale bol dohraný ako prvý z nedeľných duelov 4. kola, no zrejmé po ňom bolo, že Slávia ostane po úvodných dvoch víkendoch v dolnej polovici tabuľky, avšak už so získanými bodmi na svojom konte. Nemšovčanky sú naďalej prvé, nastrieľali už 33 gólov a za zmienku stojí aj ich brankárka Denisa Patková, ktorej v štatistikách momentálne figuruje veľmi dobrý priemer 3,75 inkasovaného gólu na stretnutie.

 

Hlasy po zápase:

 

Roland Drgoň (tréner Nitry): "Bohužiaľ, dnes sme si prehrali zápas 3-minútovým výpadkom. Prvú tretinu, aj keď sme dostali 2 góly, bola hra vyrovnaná a ku koncu sa nám podarilo skorigovať na rozdiel jedného gólu. V druhej tretine prišiel výpadok a to nás stálo celý zápas. Súper nám odskočil o štyri góly a to už bolo dosť doháňať proti tak kvalitnému tímu, akým je Nemšová. Tretia tretina bola z nášho pohľadu najlepšia. Baby dreli a bojovali až dokonca, avšak sa nám to už nepodarilo otočiť. Musím pochváliť baby nielen za dnešný zápas, ale aj za celý víkend. Odohrali sme dobré dva zápasy, na ktorých musíme stavať."

 

Romana Janegová (kapitánky Nitry): "Tento zápas, napriek prehre, hodnotím pozitívne, pretože sme odohrali veľmi kvalitný zápas vo vysokom nasadení. Súper bol kvalitný, snažili sme sa vykryť ich brejky. Mali nás však dobre prečítané, hlavne v druhej tretine sme mali menší výpadok a inkasovali sme 3 góly, čo nás stálo body v dnešnom zápase. Bohužiaľ, musíme sa z toho poučiť. Chcem pogratulovať súperom, odohrali veľmi dobrý zápas a chcem vyzdvihnúť výkon našej brankárky, ktorá nás držala celý zápas a vychytala viacero šancí súpera. Mali sme menší počet striel a to musíme zlepšiť do ďalších zápasov."

 

Peter Tydlačka (tréner Nemšovej): "Na dnešný zápas sme sa zodpovedne pripravili, vedeli sme, že to bude ťažký súboj a preto sme stanovili aj taktiku na kombináciu. To sa nám dokonale splnilo v prvej a druhej tretine, kde sme boli, myslím si, kombinačne lepším družstvom a to aj rozhodlo zápas. Tretiu tretinu sme dohrávali a zakomponovali sme aj hráčky z tretieho útoku. Ďakujem súperov za fair play hru."

 

Katarína Daňová (najlepšia hráčka Nemšovej): "Myslím si, že až na pár výpadkov, sme boli od začiatku lepším tímom a súperkám sme nedali šancu na väčšiu drámu. Zlomovým momentom zápasu bola druhá tretina, kedy sme dali 3 góly a už sme kontrolovali zápas. Súperkám ďakujeme za super zápas."

 

ŠK SLÁVIA SPU DFA NITRA - NTS FK-ZŠ Nemšová 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

Fotogaleria