Hyundai Extraliga žien

5. kolo, Číslo zápasu 305 MŠH Partizánske 1193 divákov

Partizánske ako prvý nováčik v histórii dokráčalo k majstrovskému titulu!

FBK Harvard Partizánske. Tak znie názov klubu, ktorý z 1. ligy dokráčal až k majstrovskému titulu v najvyššej súťaži!

Rozprávková sezóna pre klub z "Baťovho" mesta zakončená dvíhaním trofeje pre víťazky Huyndai extraligy


O prvý gól posledného a rozhodujúceho zápasu sezóny s prívlastkom slovenské "Superfinále" sa postarala domáca Denisa Uhrinová. V Mestskej hale v Partizánskom nebolo takmer počuť vlastného slova. 1193 divákov hnalo oba tímy vpred a vytvorilo priam elektrizujúcu atmosféru. 

Po každom góle Harvardu hala takmer spadla a domáce hráčky postupne navyšovali vedenie. Nemšová dokázala prekonať výborne chytajúcu reprezentačnú brankárku - Radku Mládenkovú prekonať len raz a to v kľúčovom dueli sezóny na výhru proti rozbehnutému Partizánskemu stačiť jednoducho nemohlo. 

Víťazné emócie po zisku titulu. Radka Mládenková predviedla opäť výborný výkon. 


Mexiko v publiku 

Hala v Partizánskom síce nedisponuje kompletným uzavretým tribúnovým oblúkom, napriek tomu dokázali diváci dostať do pohybu "mexické" vlny a ešte viac vygradovať pravú finálovú alebo ak chcete "superfinálovú" atmosféru. Oba fanúšikovské tábory navyše dokázali fandiť v duchu fair-play a slušnosti, čo prispelo k najvyššej možnej úrovni rozhodujúceho duelu. 

Posledné dve minúty zápasu už domáci fanúšikovia stáli a nedočkavo sledovali časomieru. Odpočítavanie v podaní davu a následný výbuch emócií bol pravou bodkou za dlhou a pre Partizánske úspešnou sezónou. Sympatický prejav predviedli vicemajsterky z Nemšovej. Napriek prvotným slzám sklamania si dokázali užiť momenty po zápase a konci sezóny spoločne so svojimi fanúšikmi, ktorí ich hnali vpred počas celého zápasu a ročníka. Dobrá nálada tak ukončila sezónu Huyndai extraligy na oboch stranách. 

Partizánčanky dokončili rozprávkovú sezónu, keď ako prvý nováčik v histórii dokráčali až na absolútny "Olymp". Nemšovej sa tak titul obhájiť nepodarilo. Dnešný duel sa do kroniky Harvardu z "Baťa-city" zapíše zlatými písmenami. 

Tamara Dobošová - kapitánka Partizánskeho so zlatou medailou.


GRATULUJEME novým šampiónkam a prajeme krásne a nezabudnuteľné oslavy.

Veľký potlesk pre oba tímy, ktoré si v poslednom zápase ukázali vzájomný rešpekt a dali tak za sezónou krásnu bodku. 

Nemšová si napriek prehre chvíle po zápase užívala naplno so svojimi fanúšikmi. 


Hyundai Extraliga žien – finále – piaty zápas /na tri víťazstvá/:

FBK Harvard Partizánske : NTS FK – ZŠ Nemšová 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Góly: 9. Uhrinová, 21. Dobošová (Uhrinová), 36. Dobišová (Detková) – 52. Papierniková (Izraelová)

/konečný stav série 3:2/

ZOSTRIH | MATCH CENTER


Pozrite si aj naše sociálne siete, kde nájdete ďalší zaujímavý obsah z dnešného rozhodujúceho zápasu ženskej Hyundai extraligy. 

 

Fotogaleria