Semifinále už od soboty! Kto prenikne do bojov o titul? A ako prebiehal výber súperov?

Extraliga mužov má pred sebou už semifinálové série. Po sobote sú známe dvojice tímov, ktoré zabojujú o finále. Žilina si vybrala Tsunami, ktoré vyradilo úradujúceho majstra 1. FBC Trenčín a v play off už dlhodobo potvrdzuje svoje kvality, Florko narazí na Lido, ktoré po základnej časti obsadilo 3. priečku, čo bol najlepší výsledok v histórii klubu

Prepíše Lido klubové tabuľky a prenikne do vôbec prvého finále v histórii svojich farieb? Potvrdí Tsunami povesť play off tímu a dokáže vyradiť Žilinu, ktorá v sezóne prehrala len dvakrát? Alebo si svoje siedme finále zahrá Florko? 


V nedeľu ráno sme zverejnili zloženie semifinálových dvojíc play off Extraligy mužov. Vrcholiaca sezóna so sebou prinesie súboje štyroch najlepších tímov aktuálneho ročníka. Ako sa zrodil výber Žiliny a čo očakávajú zástupcovia semifinalistov od jednotlivých sérií? 

ŽILINA vs TSUNAMI

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina - kapitán Ladislav Mirt

"Séria s Prešovom mala veľmi podobný priebeh ako sme očakávali. Z môjho pohľadu sa fanúšik nemohol nudiť ani na jednom zápase tejto série, predovšetkým na druhom, kedy sa roztrhlo sito s gólmi. Taktiež musím pochváliť hru súpera, ktorý ukázal srdiečko a bojovnosť aj v niektorých momentoch keď prehrávali vyšším rozdielom a nedarovali nám nič zadarmo. Úspech v tejto sérii nám zabezpečila dobrá obrana a bodová produktivita všetkých troch formácií. Čo sa týka výberu súpera do semifinále tak sme postupovali rovnako ako pri našom prvom výbere, išlo o hlasovanie hráčov a trénerov. Ja osobne sa veľmi teším na túto sériu, zápasy so Záhorskou bývajú aktívne, atraktívne a emotívne. Taktiež Záhorská Bystrica disponuje super povrchom, kde práve vynikne florbalová stránka tejto série."

Tsunami Záhorská Bystrica - kapitán Tomáš Jurica 

"Semifinálový výber nás pozitívne prekvapil a potešil. Čakali sme, že ostaneme Florku ale Žilina ani po roku neprestáva prekvapovať. Naša play off bilancia hrá jednoznačne v náš prospech, čo však nič nemení na fakte, že začíname od nuly a v sérii nebudeme papierovým favoritom. Očakávame fyzicky, takticky a hlavne mentálne veľmi náročné zápasy proti jednému z najkvalitnejších tímov našej extraligy. Myslím si, že táto séria bude predčasným finále.

Sme veľmi radi, že sa symbolicky práve nám podarilo ukončiť dominanciu 1. FBC po dvoch prehratých finále v rade. Som veľmi hrdý na celý tím za to aké dominantné a sebavedomé výkony sme predviedli v celej sérii. Chcem sa poďakovať súperovi za tvrdý ale férový boj."


FLORKO vs LIDO

FK Florko Košice - kapitán Jakub Blaško 

"Séria proti Nižnej pre nás dopadla výsledkovo výborne. V najkratšom možnom čase sme vyhrali. Vedeli sme, že základ úspechu potrebujeme postaviť na domácich výhrach. Súper bojoval, ale myslím, že kvalita a skúsenosti boli na našej strane a zaslúžene sme postúpili. 

Vieme čo Lido hrá. Je to kvalitný super s velkou utocnou silou. Začíname doma a veríme, že dokážeme vyhrať obidva prvé domáce zápasy. Očakávam, že každý zápas bude vyrovnaný a bojovať sa bude o každý milimeter ihriska. Dovolím si tvrdiť, že táto séria prinesie aj celkového majstra."

ŠK Lido Prírodovedec Bratislava - tréner Jakub Horecký

"Vedeli sme, že proti ATU nás nečaká ľahký súboj, no pri výbere sme po nich siahli najmä kvôli vzájomnej priaznivej víťaznej sérii. Myslím, že zápasy splnili očakávania play-off a prišli si na svoje hráči ako aj fanúšikovia. ATUčkari nepríjemne hrýzli najmä na mantineloch a donútili nás zabrať na vyššie obrátky. Napriek tomu si myslím, že florbalovo a najmä z pohľadu efektivity sme boli lepším tímom a sériu sme teda zaslúžene vyhrali. Ďakujem súperovi za sériu a držím im palce v ďalšej sezóne.

Semifinále proti Florku je pre nás veľká výzva. Cítime veľký rešpekt voči súperovi, no zároveň vieme že sme dobre pripravení Florko zdolať. Očakávam trochu inú sériu a rozhodujúce bude či dokážeme prekonať pevnú obranu súpera a eliminovať ich najväčšie hrozby. Tak ako celú sezónu ideme pokorne do každého zápasu s vedomím, že jeho priebeh je v našich rukách."


Semifinále je na programe už od soboty 30. marca. Sviatočný víkend tak bude patriť tomu najlepšiemu extraligovému florbalu. Nenechajte si ho ujsť. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter