AS Trenčín s ďalšou mládežníckou medailou. Vyhral MSR starších žiakov!

Návraty k Majstrovstvám Slovenska starších žiakov sa budú najlepšie čítať najmä fanúšikom trenčianskeho klubu AS Trenčín. Na MSR kategórie starších žiakov v Mestskej športovej hale si počas troch júnových dní pripísali na konto 5 výhier v 5 zápasoch a nad hlavu mohli zverenci trénera Petra Klapitu s kolegom Patrikom Melišom zlatý pohár. 

Všetky zápasy na turnaji vyhrali rozdielom minimálne troch gólov a ich zlatá cesta viedla postupne cez Trebišov, Snipers (základná skupina), Martin vo štvrťfinále, Žilinu v semifinále a vo finále zdolali Tsunami Záhorská Bystrica 6:3. 

Samotný tréner Klapita neskrýval, po tímovom úspechu a celkovo 6. medaile pre AS v nedávno ukončenej sezóne, radosť a hrdosť:

"Veril som tomuto tímu, že to dokáže! Veril som kolegom trénerom, veril som nastolenej ceste a dlhej príprave a verim som, že nás rodičia a fanúšikovia poženú vpred v skvelej atmosfére! A to všetko sa stalo a sadlo si ako ozubené kolieska do seba, z čoho vyplynul titul majstrov Slovenska! Som hrdý na spôsob hry akým to chlapci a dievčatá dokázali, pretože celoplošne presovať všetkých súperov celých päť zápasov je fyzicky veľmi náročné. Všetci v zápasoch ukázali sediečko a bojovnosť, chuť blokovať strely, podporiť sa na lavičke a počúvať pokyny trénerov. Tento tím je herne veľmi vyspelý a má vo svojom strede hráčov, ktorí presne vedia ako sa zachovať v náročných zápasových situáciách." nechal sa počuť Peter Klapita pre Facebook AS Trenčín florbal. 

Oslavy titulu začali hneď po skončení zápasu na ploche a neskôr aj pred štadiónom futbalového AS. 

AS Trenčín na MSR starších žiakov


Najproduktívnejší hráči vzišli práve z tímov oboch finalistov:

Najproduktívnejší hráč turnaja: Marek Meliš / AS Trenčín červení / 15 bodov - 12+3

Najviac strelených gólov: Marek Meliš / AS Trenčín červení / 12 gólov

Najviac asistencií: Pavel Valentín Miklučšák / Tsunami Záhorská Bystrica / 10 asistencií 


Úspešnú mládežnícku sezónu a napravenie chute po nepostupe mužského A tímu do play-off si doprialo ATU Košice aj bronzom na MSR starších žiakov. Po jednej výhre a jednej prehre v základnej skupine prišla výhra po nájazdovej dráme proti Snipers Bratislava a po prehre v semifinále s Tsunami si zahrali o bronz. Od úvodu duelu si išli za výhrou a žilinské "kobylky" zdolali 7:2. 


STUPNE VÍŤAZOV

1. AS Trenčín červení

2. Tsunami Záhorská Bystrica 

3. ATU Košice


 


Fotogaléria

Súvisiace články


Odoberajte newsletter