FLORBAL V REGIÓNOCH: Humenné žije mládežníckym florbalom

FLORBAL V REGIÓNOCH. 

Slovenská florbalová rodina je každým rokom väčšia a rozrastá sa v rôznych oblastiach a regiónoch Slovenska. Jedným z klubov, ktorý začal svoju činnosť rozvíjať od základov, teda od mládeže, je klub FBK Humenné. Logo klubu pozostávalo z leva, loptičky a čepele hokejky. V súčasnosti prešlo premenou do modernejšej podoby. 

Florbalový klub Humenné vznikol v roku 2018 a túto sezónu sa premiérovo prihlásil do regionálnej súťaže - Liga mladších žiakov Východ. Zápasy hraje v nových dresoch v červeno-čiernej kombinácii. Založil ho pán Marián Svatuška, ktorý nám prezradil viac o vzniku klubu a jeho súčasnosti a budúcnosti. 


"Červeno - čierna sada dresov charakterizuje bojovnosť na zápasoch, nasadenie, nebojácnosť a tímovosť."


"Za úspech považujeme v sezóne 2021/2022 štvrté miesto v kategórii starší žiaci skupiny východ. Klub sa vyvíja, rozrastá sa členská základňa. Teší nás spolupráca Humenskej radnice, ktorá nám pomáha s priestormi na trénovanie a odohratie majstrovských zápasov v Mestskej špoftovej hale Humenné. V tréningovom procese využívame kúpalisko, okolité terény, oblasť Hubková, v zimných mesiacoch využívame fitnescentrum a na veľkú regeneráciu chodíme do hotela Karpatia, ktorý je zaroveň naším partnerom v lige mladších žiakov východ, ktorú aktuálne hrávame. Ako nováčik súťaže chceme hrať atraktívny, nebojácny, ofenzívny florbal s cieľom potrápiť súperov a vrcholom sezóny bude účasť na letnom florbalovom turnaji Prague Games 2024, na ktorú sa už teraz veľmi tešíme."

FBK Humenné je aktuálne na 6. mieste v tabuľke Ligy mladších žiakov Východ. V konkurencii silných a tradičných florbalových miest a klubov má na konte dve výhry a jednu remízu. 

Liga mladších žiakov Východ


Na Slovensku máme v súčasnosti 90 aktívnych klubov, to znamená, že si každý rok uhradia členské poplatky v rámci SZFB. Teší nás, že florbalová rodina a komunita sa na Slovensku neustále rozrastá.

Ak ste aj vy súčasťou florbalovej rodiny a chcete dať vedieť fanúšikom Slovenského florbalu o vás vedieť, napíšte nám na popovec@szfb.sk alebo na sociálne siete a spoločne predstavíme váš klub celej florbalovej rodine.

Tešíme sa na vaše maily, správy, fotografie, či videá. 


#florbalvregiónoch


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter