Baráž o Extraligu mužov medzi Snipers a Raptors. Kto sa predstaví v najvyššej súťaži mužov?

Cez víkend je na programe barážová séria o účasť v Extralige mužov. Snipers Bratislava zabojuje o udržanie sa v najvyššej súťaži proti FBK Raptors, ktoré neuspelo vo finále 1. ligy mužov proti Dubnici

Oba tímy mali dostatok času na regeneráciu a prípravu a tak sa môžu už zajtra pustiť do súbojov o Extraligu. Pred štartom baráže sme oslovili kapitána Raptors - Martina Adamčíka a trénera Snipers - Vladimíra Roziaka. Začíname v tábore Raptors.

"Počas posledného finálového víkendu 1. ligy mužov sme sa chceli odvďačiť našim neskutočným fanúšikom a vybojovať štvrtý aj piaty finálový zápas. Každý z nás bojoval, no to niekedy nestačí. Hosťom sme našimi chybami ponúkli šance, ktoré potrestali. Prehra nás veľmi mrzela a to aj hlavne preto, že sa nám to stalo opäť po roku. Uvedomili sme si však, že vyhral lepší tím. Dubnica ukázala vo finále veľkú skúsenosť. Aj napriek tomu, že nám to nevyšlo, musím zhodnotiť, že zápas sa musel divákom páčiť. Oba divácke tábory tlačili svoj tím dopredu a zároveň prejavili športovú úctu voči súperovi. Sezónu však možno hodnotiť pozitívne. 

Aj napriek tomu, že sme sa veľakrát museli zaobísť bez juniorov a mali sme pokope len jednu formáciu, dokázali sme sa umiestniť na druhom mieste so ziskom najvyššieho počtu bodov v histórii klubu. 

Chuť z prehratého finále si však budeme chcieť vynahradiť v baráži. Sme radi, že opäť po roku budeme konfrontovaní s extraligovým florbalom. Pre náš mladý tím to bude ďalšia cenná skúsenosť. Dáme všetko do toho, aby sme proti Snipers Bratislava uspeli."


Pokračuje Vladimír Roziak zo Snipers, ktorý po prehratom play-down neskrýval sklamanie. 

"S vývojom play-down samozrejme nemôžeme byť spokojní. Tento rok sme proti Capitolu prehrali všetkých päť zápasov, čo je hrozná bilancia a súčasne to bola viac ako polovica ich celkových víťazstiev. Súper počas celej play-down série ukázal výrazne vyššiu konzistenciu výkonov a hral veľmi umne. My sme naopak veľmi časti neplnili nastavený plán hry a pridali sme k tomu množstvo nevynútených chýb a s takým výkonom by sme len ťažko pomýšľali na víťazstvo. 

Raptors sú pre nás úplná neznáma. Videli sme niečo z finále prvej ligy ale na koľko to bude relevantné sa ukáže až na ploche. do série však chceme ísť s tým, aby sme diktovali hru a ukázali extraligové skúsenosti. Hrať baráž nikdy nie je ľahké a ani príjemné ale na základe celoročných výkonov som presvedčený, že do Extraligy patríme a verím, že to ukážeme aj v barážovej sérii. Musíme sa teraz sústrediť hlavne na svoj výkon a udržať koncentráciu od začiatkov zápasov až do ich konca."


Koho uvidíme v budúcom ročníku Extraligy mužov? 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter