Hrnčiar dostal „Kobylky“ na čelo tabuľky

Mužská Salming Extraliga má za sebou ďalšie dve kolá. Súťaž sa nielenže rozbieha, no zároveň sa tímy na seba bodovo doťahujú, čím je liga vyrovnanejšia a atraktívna. V sobotu sa až trikrát predlžovalo a prišli na rad aj samostatné nájazdy.

 

Ambiciózny nováčik M-šport Salming Team Trenčín nemal šťastný víkend a zdá sa, že chvíľkovo stráca dych. Jediné dva body uchmatli doma Sabinovu po výhre 4:3 v predĺžení. Dnes prehrali s Prešovom 7:8 hoci viedli už 4:0... „Sabinov bol náročný súper a hral veľmi dobre. Sme radi za víťazstvo v nadstavenom čase. Zápas s Prešovom sme si prehrali sami. Za vysokého skóre v náš prospech sme Východniarov pustili do zápasu zbytočnými vylúčeniami. Inkasovali sme až tri góly v oslabení a už sme sa nedokázali z toho spamätať,“ zhodnotil hrajúci tréner M-športu Juraj Matejka. Zdá sa, že Trenčanom vyhovuje hrať skôr proti silnejším družstvám. „Vo všeobecnosti platí, že vždy sa hrá lepšie proti tímu, ktorý musí a chce tvoriť hru. Nespájal by som však súboj s Prešovom s týmto konštatovaním. Bolo to skôr v našich hlavách, keď sme si mysleli, že sa nám za stavu 4:0 už nemôže nič stať,“ dodal kapitán Matejka.

 

Od kedy zasadol na lavičku „kobyliek“ Tomáš Hrnčiar, ktorý vystriedal českého kouča Romana Karczmarczyka, jeho tím nestratil v piatich zápasoch ani bod. Výsledkom je priebežné prvé miesto v tabuľke. Žilinčania ako jediný tím počas víkendu bodovali v oboch zápasoch naplno. Najprv si tesne o jeden gól poradili s bratislavským Hurikánom po víťazstve 3:2 a hneď na to zdolali druhý bratislavský klub ŠK Lido Prírodovedec 8:5. „Odohrali sme dva rozdielne zápasy. Proti Hurikánu to bol veľmi vyrovnaný súboj a možno by v ňom bola spravodlivá remíza. Rozdiel bol akurát v tom, že my sme mali šťastie a strelili sme o jeden gól viac ako súper. S Lidom sme mali prakticky po celý zápas herne navrch, no oni sa ujali vedenia hneď na začiatku, no po našom vyrovnaní sme sa chytili. Máme veľkú maródku a celý víkend sme hrali len na dve zlepené päťky. Chýbali nám Grlický, Jurčík, Lelák, Turiak, Adam Hrín a dnes už aj Hruška, čiže s dosiahnutými výsledkami môžeme vysloviť spokojnosť,“ povedal Hrnčiar, ktorý supluje úlohu hlavného kouča Grasshoppersu: „Dôvody odvolania trénera Karczmarczyka nebudem rozoberať, lebo sú našou internou záležitosťou. V súčasnosti zháňame náhradu, no zatiaľ sa nám to nepodarilo doriešiť a tak tím vediem ja.“

 

Nitra opäť „nakupovala“, tentoraz v Košiciach. Včera prehrala s Florkom Košice 3:11 a dnes s ATU 3:12. Nováčik z Oravy TJ A-FbO Nižná bol blízko ku dvom víťazstvám. Dokázal si poradiť s ŠK Lido po víťazstve 9:6, no prehral tesne 6:7 s Hurikánom. Úradujúci majstri FbO Florko Košice svoj druhý víkendový zápas nezvládli a prehrali s Tsunami Stupava 7:10.

 

Ostatné výsledky a kompletnú tabuľku nájdete na našej stránke v sekcií ŠTATISTIKY.“


Ďalšie články


Odoberajte newsletter