Nižná len kúsok od finále, majstri hrajú v Trenčíne

Počas nasledujúceho víkendu sa môže rozhodnúť o finalistoch aktuálneho ročníka extraligy mužov. Najbližšie k postupu majú hráči Nižnej, ktorí dokázali vo dvoch zápasoch zdolať Tsunami Záhorskú Bystricu a doma v Tvrdošíne môžu rozhodnúť. Majstri z FK ATU Košice cestujú za nerozhodného stavu 1:1 do Trenčína, kde si na ich skalp „brúsi zuby“ FBK AS.

 

 

Nižná má vydarenú sezónu, čo postupne hráči dokazujú aj na ihrisku. S veľkou podporov svojich fanúšikov sa im darí prekonávať prekážky a tou najväčšou sú víťazi základnej časti Tsunami Záhorská Bystrica. V Stupave vyhrali Oravčania prvý zápas 8:7 gólom v predĺžení a v odvete dokonca 8:6 v riadnom hracom čase. Silu a zomknutosť kolektívu dokazuje skutočnosť, že Nižná bola „na lopate“ v oboch zápasoch a chlapci sa dokázali zomknúť a otočiť zápasy vo svoj prospech. „Bude to náročný a napínavý zápas, no my si ideme za svojim cieľom, ktorým je postup do finále. Tsunami sa na nás celkom určite dobre pripravilo, no verím, že moji zverenci to v domácom prostredí zvládnu. Spravili sme dva významné kroky k postupu, no ten posledný tretí bude ako sa vraví najťažší,“ povedal pred tretím semifinálovým zápasom tréner Nižnej Martin Tomaga. Sklamanie hráčov Tsunami po dvoch prehrách musí ísť bokom, pretože len s čistou hlavou môžu zverenci Daniela Madleňáka uspieť. „V Tvrdošíne, kde hráva domáce zápasy Nižná, to nebude až tak o florbale. To vám potvrdí každý, kto si v tejto hale už zahral. Bude to doslova boj. Ihrisko je zmenšené a všade navôkol sú nebezpečné steny. Nebude to o žiadnej florbalovej kombinácií, ale o bojovnosti, väčších nervoch a o streľbe, či momentálnom šťastí. Napriek tomu sa však vopred nevzdávame a spravíme všetko pre to, aby sme vrátili sériu k nám do Stupavy,“ povedal slovenský reprezentant a hráč Tsunami Záhorská Bystrica Martin Kubovič.

 

 

Na majstrovskej pôde v Košiciach sa počas predchádzajúceho víkendu odohrali prvé dve semifinále, v ktorých FK ATU hostilo FBK AS Trenčín. Hostia na čele s brankárom a odchovancom ATU Dominikom Turekom však neprišli na Východ prehrať. Vyrovnané zápasy priniesli drámu a tá vyústila v prvom zápolení do predĺženia, v ktorom rozhodol domáci Michal Kročko o výhre ATU 5:4. Na druhý deň sa tešili Trenčania, ktorí Košičanom odplatili prehru a dokázali zvíťaziť 6:5, čím vyrovnali stav série na 1:1. „Očakávam opäť veľmi vyrovnané súboje, ktoré rozhodnú detaily. Chceme v Trenčíne uspieť a vyhrať v oboch zápasoch aj keď to nebude vôbec jednoduché,“ povedal tréner ATU Košice Róbert Bučko. Séria sa teda sťahuje do Trenčína, čo by mohlo byť pre AS výhodou. „Po dobrých výkonoch v Košiciach nás napokon mrzí, že sme nedokázali vyhrať oba zápasy. Cieľ sme však splnili a to vyhrať aspoň jeden súboj, no teraz je na nás, ako zvládneme domáce zápasy,“ povedal hrajúci tréner a kapitán FBK AS Trenčín Juraj Matejka.

 

Program semifinále extraligy mužov:

 

3 – Semifinále – sobota 1. 4. 2017:

 

18.00 hod – TJ A-FbO Nižná – Tsunami Záhorská Bystrica (MŠH, Školská, Tvrdošín)

20.00 hod – FBK AS Trenčín – FK ATU Košice (Športové centrum M-Šport, Ostrov, Trenčín – Zamarovce)

 

4 – Semifinále – nedeľa 2. 4. 2017:

 

14.00 hod – TJ A-FbO Nižná – Tsunami Záhorská Bystrica (MŠH, Školská, Tvrdošín)

14.00 hod – FBK AS Trenčín – FK ATU Košice (Športové centrum M-Šport, Ostrov, Trenčín – Zamarovce)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter