Nižná zaskočila Tsunami, majstri opäť nerozhodne

Semifinálové zápasy extraligy mužov majú celkom zaujímavý priebeh. Víťazi základnej časti Tsunami Záhorská Bystrica doma prehrali oba súboje s Nižnou a majstrovské ATU Košice vyhrali doma len jeden z dvoch súbojov proti FBK AS Trenčín.

 

Zdá sa, že lídri základnej časti Tsunami Záhorská Bystrica, nemalo šťastie pri výbere súpera do semifinále. Oravčania z Nižnej sú momentálne v eufórií pred dosiahnutím historicky najlepšieho umiestnenia v extralige, čo dokázali svojimi výkonmi nielen pri vyradení ŠK 1. FBC Trenčín vo štvrťfinále, ale aj počas prvých dvoch súbojoch semifinále v Stupave. Nižná dokázala zdolať Tsunami 8:7 gólom v predĺžení počas prvého zápasu a včera Oravčania vyhrali dokonca v normálnom hracom čase 8:6 a tak sa v sérií dostali do vedenia 2:0 na zápasy. „Po nervóznom začiatku v prvom súboji sme sa dokázali zmobilizovať a zlepšeným výkonom v tretej tretine sme dokázali dotiahnuť zápas do predĺženia, v ktorom sme rozhodli. Včerajší úvod rovnako nebol podľa našich predstáv. Chlapci nechali všetko odhodlanie v šatni a tak som musel zvýšiť hlas, čo napokon pomohlo k opätovnému obratu,“ povedal tréner Nižnej Martin Tomaga.

 

Druhá semifinálová séria sa odohrávala v Košiciach kam zavítal štvrtý tím tabuľky FBK AS Trenčín. Košickí majstri vyhrali úvodný zápas 5:4 gólom Michala Kročka v predĺžení. Odveta však patrila Trenčanom, ktorí domácim odplatili tesnú prehru a tešili sa z víťazstva 6:5. „Celá séria bude náročná a dlhá. Trenčania majú kvalitný tím a obe družstvá sú prakticky vyrovnané. Moje očakávania sa v oboch zápasoch naplnili. Presne ako som predpokladal, súboje skončili rozdielom jediného gólu. Šťastie patrí k zápasom play-off a taktiež aj aktuálna forma jednotlivých družstiev. My sme síce v prvom meraní síl strelili gól až v predĺžení, no podľa mňa zaslúžene, pretože po celý zápas sme sa o šťastie aktívne pokúšali. V druhom stretnutí sa taktiež striedali šance na oboch stranách a opäť výborne zachytali obaja brankári. Tentoraz to vyšlo lepšie Trenčínu, ktorý vyhral o jeden gól,“ povedal tréner FK ATU Košice Róbert Bučko.

 

Nasledujúci víkend sa séria sťahuje na Západ do Trenčína, kde nebudú mať obhajcovia titulu na ružiach ustlané. „Zápasy v Košiciach boli veľmi vyrovnané a opäť super zvládnuté skúsenými rozhodcami. Tieto súboje boli naozaj veľmi o šťastí. V prvom sa priklonilo viac na stranu ATU a v druhom zase na našu stranu. Do Košíc sme išli s cieľom vyhrať aspoň jeden zápas, čo sa nám podarilo, ale mrzí nás nakoniec prvá prehra, lebo 2:0 na zápasy by bolo lepšie...,“ zhodnotil kapitán FBK AS Trenčín Juraj Matejka.

 

Výsledky semifinále extraligy mužov:

 

1 – Semifinále – sobota 25. 3. 2017:

 

Tsunami Záhorská Bystrica – TJ A-FbO Nižná 7:8 pp (2:2, 3:0, 2:5, 0:1)

 

FK ATU Košice – FBK AS Trenčín 5:4 pp (2:2, 1:1, 1:1, 1:0)

 

2 – Semifinále – nedeľa 26. 3. 2017:

 

Tsunami Záhorská Bystrica – TJ A-FbO Nižná 6:8 (4:1, 1:3, 1:4), stav série: 0:2

 

FK ATU Košice – FBK AS Trenčín 5:6 (3:1, 1:1, 1:4), stav série: 1:1


Ďalšie články


Odoberajte newsletter