Pokračujú najvyššie súťaže. V Extralige mužov privíta Nižná lídra zo Žiliny, u juniorov na programe košické derby

Tempo programu najvyšších súťaží je neúprosné a už dnes večer nás čaká predohrávka 9. kola Extraligy mužov medzi AS Trenčín a Prešovom a rovnako aj dohrávka 9. kola 1. ligy žien medzi Kysuckým Novým Mestom "B" a Slovenskou Ľupčou. 

"Anglický" týždeň v Extralige mužov nám ukončia zápasy 9. kola. Líder zo Žiliny cestuje na pôdu Nižnej a v Mútnom to "kobylky" nebudú mať jednoduché. Žilina zdolala v pondelok, aj pred kamerami Arena Sport, 1. FBC Trenčín a ujala sa vedenia v súťaži. Ďalšia prehra prišla pre obhajcu titulu v stredu, keď 1. FBC podľahol práve Nižnej. V sobotu ho čaká výjazd na pôdu nováčika z Detvy. 

O zápase 1. FBC vs Nižná, ale aj o doterajšom priebehu sezóny, či očakávaniach pred zápasom proti Žiline, nám viac prezradil tréner Nižnej alias Coach - Matúš Staroň. 

"Prvé dve tretiny sme už klasicky hrali to, čo vonku hráme vždy - nekoordinované nič. Celý čas sme si ale vraveli, že to musíme zlomiť a že práve dnes je ten deň. Po druhej tretine sme mierne upravili taktiku a to, spolu s tradične neskutočným Guľovym výkonom rozhodlo o víťazstve. Poďakovať sa ale musím aj ostatným chalanom. Cestovalo nás málo, chýbali nám kľúčoví hráči a chalani, ktorí ich zastúpili nechali na ihrisku srdce a do poslednej sekundy šli cez bolesť. Takto sa hrá za Nižnú a takto vieme poraziť kohokoľvek v akejkoľvek zostave."

"Do sezóny sme vstúpili netradične skromne a sami sme nevedeli, čo nás čaká. Veci sa zmenili, veľa starších chlapcov už má svoje rodiny a ich priority smerujú inde. Mladých hráčov máme šikovných, no zatiaľ sú na začiatku cesty. Navyše sa objavilo množstvo zranení, ktoré podľa mňa plynuli zo zanedbanej letnej prípravy. Vzhľadom na všetky tieto okolnosti musím povedať, že sme s doterajším priebehom sezóny celkom spokojní."

Zápas Nižná vs Grasshoppers Žilina je na programe v sobotu od 14:00. 

"Do súboja proti lídrovi ideme rovnako, ako do súboja proti predchádzajúcim súperom. Uvedomujeme si jeho silu, no v žiadnom prípade sa ho nebojíme. Od chalanov očakávam výkon hodný dresu, ktorý si na seba v extralige obliekajú. Či to bude stačiť na body, ukáže až samotný zápas."


V ďalšich zápasoch vyzve Capitol doma Lido, ATU Košice privíta Snipers Bratislava a Tsunami košické Florko. 

AKTUÁLNY PROGRAM EXTRALIGY MUŽOV TU


V Hyundai Extralige nás čakajú zápasy 10. a 11. kola, ktoré si môžete pozrieť na tradičnom kanále 2M media - https://www.youtube.com/@2MmediaSK/streams

V ponuke bude napr. aj súboj Spišskej Novej Vsi proti líderkám z Harvard Partizánske. 


V Extralige juniorov nác čaká nedeľné 9. kolo aj s troma derby zápasmi - bratislavské - Tsunami vs Snipers, košické ATU vs Florko a trenčianske 1. FBC vs AS. Práve 1 .FBC Trenčín je na čele súťaže s plným počtom bodov po siedmych výhrach. 


Užite si bohatý florbalový víkend. 

 

 



Odoberajte newsletter