PROGRAM: Hyundai Extraliga, štart finálových sérií prvých líg alebo playdown Extraligy mužov

Extraliga mužov má síce pred štartom play-off ešte prestávku a rovnako aj najvyššia súťaž juniorov, ktorú čaká semifinálová čast ale aj tento víkend bude plný florbalu. Už zajtra môžeme spoznať zvyšné semifinalistky Hyundai Extraligy 

Najvyššia súťaž žien má pred sebou tretie zápasy štvrťfinále. Bližšie k postupu medzi TOP 4, kde už čakajú Nemšová a Kysucké Nové Mesto, majú hráčky Partizánskeho a Spišskej Novej Vsi. Harvard zvládol oba domáce zápasy proti Pruskému. Prvý 5:1 aj vďaka mladej krvi, ktorá úspešne háji farby Harvardu - gólovo sa presadila 16-ročná Ela Valentová, ktorá v druhom štvrťfinále pridala dokonca hetrik, pridala sa aj Lenka Červená, ktorá má na konte aktuále 49 bodov. 

V druhej sérii medzi Spišskou a Hurikánom sme videli ešte jednoznačnejšie výhry domáceho celku. Desať a štrnásť gólové nádielky do siete Hurikánu tak výrazne priblížili Kométu k semifinále. Bodovo a gólovo ťahá svoj tím už tradične Klára Grossová, ale aj ďalšie hráčky ako Daniela Hrabovská alebo Sophia Sabolová. 

Partizánske a Spišská tak budú môcť už zajtra spečatiť postup do semifinále. Zápasy uvidíte naživo TU.


1. liga mužov 

Štart finálových sérií nás čaká v 1. lige mužov a žien. Súboj o Extraligu zažije druhýkrát v rade Raptors. Tentokrát ho čaká Dubnica, ktorá zatiaľ prehrala v tejto sezóne len jediný raz. Bolo to ešte v základnej časti proti Banskej Bystrici. Odvtedy opäť pláve súťažou bez prehry. Sériu začína na domácej pôde, čo by malo byť pre jej hráčov výhodou. Raptors zatiaľ prehrali v šiestich prípadoch, z toho v playoff len raz. 

Vzájomná bilancia finalistov z tejto sezóny hovorí v prospech Dubnice. Potvrdí sa to aj vo finále? 


1. liga žien 

Finále má pred sebou aj druhá najvyššia súťaž žien. Zatiaľ čo Snipers postúpilo do finále bez prehry proti Giants, Kysučanky museli, aj vďaka komplikáciám v podobe dvoch kontumácií domácich zápasov, otáčať sériu proti Radoli. To sa im podarilo v stredu, keď si v Športovej hale v Skalitom poradili s Radoľou 9-3 a postúpili do finále. Tretie miesto patrí Giants, keďže hráčky bratislavského tímu skončili vyššie po základnej časti ako Radoľa. Pre klub, ktorý pôsobí v súťaži len druhú sezónu je to výrazný posun vpred a veľký úspech. 

Finálová séria začne dvoma zápasmi v Bratislave. Bilancia oboch celkov vo finále naznačuje, že pôde o vyrovnanú sériu. Prvý duel základnej časti zvládli tesne hráčky Snipers, v tom druhom ťahali doma za kratší koniec. 


Okrem playoff zápasov nás čaká aj štart série playdown Extraligy mužov. V ňom si sily zmerajú celky z hlavného mesta. 10. Snipers a 11. Capitol. Víťaz celej série sa udrží v najvyššej súťaži, porazený si zahrá baráž proti vicemajstrovi 1. ligy mužov. PROGRAM PLAYDOWN MEX

Do akcie idú po prestávke aj dorastenci. 1. liga pokračuje v oboch divíziách zápasmi 5. a 6. kola. Pokračovanie súťaže čaká aj 1. ligy starších žiačok v Galante. 

Všetky informácie a výsledky nájdete na našom webe. 



Odoberajte newsletter