Tsunami suverénne, majstri ešte musia bojovať

Víťazi základnej časti extraligy mužov Tsunami Záhorská Bystrica ako jediní dokázali ukončiť sériu v najkratšom možnom čase a Skalici ukončili sezónu po troch zápasoch. Do semifinále postúpila aj Nižná, ktorá zdolala ŠK 1. FBC Trenčín 3:1 na zápasy. Ostatné tímy vrátane úradujúcich majstrov FK ATU Košice musia bojovať v piatom súboji.

 

Dvoch semifinalistov aktuálnej sezóny už poznáme. Tsunami vyradilo v Dubňanoch Skalicu a po výhre 10:5 budú mať najdlhší odpočinok. Druhým účastníkom v boji o medaily bude historicky po prvý raz družstvo TJ A-FbO Nižná. Chlapci z Oravy vyradili ŠK 1. FBC Trenčín 3:1 na zápasy, no v Trenčíne to vôbec nemali jednoduché. Do mesta pod hradom Matúša Čáka v sobotu zavítalo množstvo fanúšikov Nižnej, no chlapcom sa nepodarilo v takmer domácom prostredí vyhrať. Trenčínu podľahli tesne 3:4. Včera bola opäť dráma na pohľadanie, ktorá po remíze 4:4 vyústila do predĺženia. V ňom bol šťastný strelec Timotej Dedinský, ktorý posunul Oravčanov do semifinále. Ako sa pozerá na túto situáciu bývalý hráč, kapitán a hrajúci tréner Nižnej Marek Ferianc, ktorý momentálne žije a pracuje mimo Slovenska? „Je to obrovský úspech! Samozrejme, že výsledky Nižnej sledujem a veľmi im na diaľku fandím. Klub má skvelého trénera a prístup všetkých sa zmenil, veril som, že úspech sa čoskoro dostaví. Chalani sú skúsenejší a starší... Bronz máme istý, ale táto partia nemá limity a ja verím, že s dávkou šťastia, môžu byť majstri. Osobne mám teraz oveľa pokojnejší život, ale toto sú okamihy, keď mi je ľúto, že nie som pri tom. V duchu som stále s nimi a chlapcom odkazujem – Na titul!“

 

Východniarske derby medzi FK ATU Košice a FBC Mikuláš Prešov bude mať už zajtra piate pokračovanie. Každý z tímov totiž raz doma zaváhal a tak je stav série nerozhodný 2:2. Počas víkendu sa hralo v Prešove, ktorý v sobotu víťazstvom 5:4 naklonil misky váh na svoju stranu. Majstri však nechceli vypadnúť vo štvrťfinále a tak museli včera zabojovať. To sa im podarilo priam majstrovsky a Prešovčanov „zlikvidovali“ debaklom 14:3... „Tak ako pred týždňom, opäť to boli rozdielne zápasy. Sobota nás stala veľa síl a včera ATU načo siahlo, to premenilo na gól. Pred začiatkom série by sme dali veľa za to, aby sa mohlo rozhodnúť v piatom súboji. Je to skvela séria so všetkým, čo k tomu patrí a my sa pripravujeme na rozhodujúcu bitku o všetko,“ povedal odhodlane hráč FBC Mikuláš Prešov Martin Sikorjak.

 

Hrať o všetko sa bude v stredu aj v Trenčíne. FBK AS cestovalo do metropoly Východu s náskokom 2:0 na zápasy, no čakal ich neľahký a húževnatý protivník – FbO Florko Košice. Východniari zabrali na plné obrátky a dokázali doma zvíťaziť 5:3 a 7:5, čím vyrovnali sériu na 2:2 a vynútili si piaty zápas v Trenčíne. „Veľmi dobrý výkon rozhodcov počas prvého zápasu prispel k peknému a vyrovnanému súboju. Z našej strany sme mali mať určite väčšie nasadenie a väčšiu vôľu po víťazstve. V druhom zápolení sa opäť ukázalo, ako je potrebné, aby play-off rozhodovali skúsení arbitri. Zápas sa zbytočne kúskoval, čo vyhovovalo našim súperom. Mali sme viac hru pod kontrolou, ale obrana Florka je veľmi dobrá a my sa veľmi nadrieme na gól. Séria je vyrovnaná a v piatom zápase musíme ukázať našu hernú prevahu a nie sa nechať provokovať, žiaľ je to play-off a Florko si zvolilo taktiku, ktorá mu vyhovuje,“ zhodnotil hrajúci tréner a kapitán FBK AS Trenčín Juraj Matejka.

 

Výsledky štvrťfinále extraligy mužov:

 

3 – Štvrťfinále – sobota 18. 3. 2017:

 

FBC Skalica – Tsunami Záhorská Bystrica 5:10 (2:3, 1:2, 2:5), konečný stav série: 0:3

 

FBC Mikuláš Prešov – FK ATU Košice 5:4 (0:1, 0:1, 5:2)

 

ŠK 1. FBC Trenčín – TJ A-FbO Nižná 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)

 

FbO Florko Košice – FBK AS Trenčín 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

 

4 – Štvrťfinále – nedeľa 19. 3. 2017:

 

FBC Mikuláš Prešov – FK ATU Košice 3:14 (1:3, 0:5, 2:6), stav série: 2:2

 

ŠK 1. FBC Trenčín – TJ A-FbO Nižná 4:5 pp (2:2, 1:0, 1:2, 0:1), konečný stav série: 1:3

 

FbO Florko Košice – FBK AS Trenčín 7:5 (1:1, 4:2, 2:2), stav série: 2:2


Ďalšie články


Odoberajte newsletter