1. LIGA ŽIEN: Základná časť je minulosťou. Tímy už vedia, kto im skríži cestu vo štvrťfinále play-off, ktoré štartuje cez víkend

Počas začiatku reprezentačnej prestávky skončila dlhá cesta základnou časťou 1. ligy žien a sezóna sa nám preklápa do vyraďovacej fázy

Play-off naplno odštartuje už túto sobotu 11. februára. Posledné dve kolá rozhodli o konečnom umiestnení, v ktorých o svoje postavenie prekvapivo prišla Slovenská Ľupča. Z druhého miesta ju zosadil nováčik súťaže. 


Ak neberieme do úvahy CAPITOL s 15-bodovým pohodlným náskokom, v poslednom 19. a 20. kole sa obzvlášť darilo bratislavským Giants. Dvomi výhrami sa  prebojovali na 2. miesto. Fiľakovo donedávna uzatváralo TOP4, no po neúspešnom uplynulom víkende to na najlepšie tímy nestačilo. Nemšová „B“ sa taktiež musela uspokojiť „len“ s tretím miestom aj napriek tomu, že tento rok ešte neokúsila porážku. 

Vretenice Radoľa zaznamenali počas víkendu polovičný úspech, čo ich stavia na siedme miesto a v play-off to rozhodne nebudú mať ľahké. V mori prehier sa definitívne potopili dievčatá zo Spišskej Novej Vsi „B“ a Galanty United. Ani jeden z týchto tímov nepostupuje do vyraďovacej fázy. Sezóna pre nich teda predčasne skončila. 


Najproduktívnejšou hráčkou základnej časti sa stala Timea Kulová z Nemšovej "B", najviac gólov v počte 42 strelila Michaela Šinková v drese nováčika Giants a z rovnakého tímu máme aj najlepšiu nahrávačku. Aj vďaka nim to nováčik súťaže dotiahol až na druhé miesto po základnej časti. 


Od nedele 29. januára sú známe dvojice, ktoré sa medzi sebou pobijú o vstupenky do semifinále. Štvrťfinále započne 11. februárom medzi nasledujúcimi súpermi: 

Exel Snipers Bratislava - TEMPISH CAPITOL Floorball Club    

•    Snipers si v základnej časti viedlo pomerne dobre, 10 výhier im vystačilo na 5. miesto. Či to však postačí aj na CAPITOL, ktorý túto sezónu nepoznal porážku sa dozvieme o pár týždňov.

ŠK FTC Fiľakovo - FBC Bratislava Giants 

•    Priaznivci florbalu môžu od tejto kombinácie očakávať vypäté duely. Bratislavčanky síce vyhrali oba zápasy, no Fiľakovo odohralo tiež kvalitné zápasy. Tento víkend muselo FTC prekusnúť tesnú prehru, ktorú bude chcieť v play-off oplatiť.

ŠK Vretenice Radoľa - NTS FK - ZŠ Nemšová "B" 

•    Vretenice ako partnerský klub ŠK 98 Pruské vedia, aká obrovská rivalita panuje medzi považskými klubmi Pruského a Nemšovej. Či sa táto vášeň pretaví aj do štvrťfinálových kôl 1.ligy sa určite oplatí sledovať. 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto "B" - Florbal Slovenská Ľupča 

•    Ľupča má za sebou nevydarený finiš základnej časti a tak jej zo štvrtého miesta pripadlo ôsme Kysucké Nové Mesto „B“. Favorit je jasný. No ako sa už mnohokrát ukázalo, byť v pozícii outsidera môže predstavovať veľkú výhodu a psychickú pohodu. 


Všetky dôležité informácie o dianí druhej najvyššej súťaže žien nájdete na jednom mieste tu: https://www.szfb.sk/sk/stats/home/932/1-liga-zien
 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter