Aj prvoligové súťaže majú pripravený rozpis zápasov

Dve celoštátne prvoligové súťaže mužov a žien majú pripravené predpisy a rozpisy súťaží. Muži začínajú úvodným dvojkolom už 4. septembra 2021. Ženy otvoria sezónu 11. septembra 2021.

 

Prvá liga mužov má štrnásť účastníkov, ktorí medzi sebou odohrajú základnú časť dvojkolovo systémom každý s každým doma – vonku. Osem družstiev postúpi do play-off, ktorého každé kolo sa odohrá na tri víťazné zápasy. Družstvo umiestnené na konečnom 1. mieste prvej ligy mužov postupuje do extraligy mužov. Druhý tím súťaže sa zúčastní baráže s predposledným tímom extraligy mužov. Víťazné družstvo v baráži extraligy mužov postupuje do extraligy mužov. Družstvá umiestnené na 11., 12., 13. a 14. mieste po základnej časti zostupujú do príslušnej regionálnej ligy mužov. Súťaž by mala byť vyrovnaná. Pôsobiť v nej budú bývalí extraligisti FbC Young Arrows Spišská Nová Ves či FBC 11 Trnava. Mnoho ďalších družstiev má veľké ciele, čiže ak to situácia dovolí, máme sa na čo tešiť.

 

Rozpis zápasov M1 nájdete TU
Predpis súťaže M1 nájdete TU

 

V aktuálnom ligovom ročníku 2021/22 bude mať prvá liga žien sedem účastníkov, ktorí medzi sebou odohrajú základnú časť trojkolovo systémom každý s každým doma – vonku. Play-off hrajú prvé 4 družstvá po základnej časti. Semifinále a finále sa hrá na dva víťazné zápasy. Družstvo umiestnené na konečnom 1. mieste prvej ligy žien (nie B družstvo) postupuje do baráže o Hyundai extraligu žien. Víťazné družstvo v baráži o Hyundai extraligu žien postupuje do Hyundai extraligy žien. Žiadne družstvo zo súťaže nezostupuje. Nováčikom súťaže bude tím TEMPISH CAPITOL Floorball Club.

 

Rozpis zápasov Z1 nájdete TU
Predpis súťaže Z1 nájdete TU



Odoberajte newsletter