Bez bodovej straty už len Florko!

Pozornosť fanúšikov sa počas víkendu sústredila na zápasy Extraligy mužov. V repríze finále sa stretla domáca Žilina proti košickému ATU. V dramatickom súboji boli úspešnejší úradujúci majstri zo Žiliny, ktorým sa podarilo zvíťaziť tesne 6:5.

 

Majstrovské „Kobylky“ preveril aj druhý košický tím Florko, ktoré si spravilo chuť sobotným víťazstvom 7:4 s Nižnou. „Všetci vieme, že Nižná hráva svoje domáce zápasy v Tvrdošíne, kde nie sú vyhovujúce podmienky pre florbal. Na malom priestore je počas stretnutia veľké množstvo osobných súbojov. Niet čas na prihrávky a tak je to o individuálnom zvládnutí jednotlivých súbojov a následnom presadení sa. Kto túto činnosť lepšie zvládne, vyhrá zápas a nám sa to tentoraz podarilo,“ zhodnotil súboj s Nižnou tréner košického Florka Marek Onderko, ktorý k včerajšiemu zápasu v Žiline dodal: „Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom išlo o to, ktorému z tímov sa podarí streliť zlomový gól. Nám sa podarilo od nerozhodného skóre 3:3 streliť dva góly, čím sa s pribúdajúcim časom dostávali Žilinčania pod tlak. Museli postupne otvoriť hru a keďže sme my naďalej hrali aktívne, bola to otázka času, kedy naši súperi opäť inkasujú.“

 

Minuloročný „Čierny kôň“ Extraligy M-Šport Team Salming Trenčín sa v súčasnej sezóne trápi. Zatiaľ čo po šiestich kolách mali Trenčania pätnásť bodov za päť víťazstiev, túto sezónu nazbierali sotva päť bodov. Prehrali aj s nováčikom zo Skalice 10:11, čím umožnili súperom zmazať nulu na konte víťazstiev... „Verím prísloviu, ktoré znie, že zlý začiatok, dobrý koniec. V minulej sezóne to bolo totiž naopak. Káder máme podstatne lepší, no zatiaľ si všetci len hľadajú v zostave svoje miesto,“ prezradil hrajúci tréner a kapitán Salmingu Juraj Matejka. Včera doma proti Tsunami Záhorská Bystrica zachraňovali Trenčania body v hodine dvanástej. Zápas to bol divoký, keď po úvodnej časti hry by zrejme nikto prítomný nevsadil na domácich ani deravý groš. Prehrávali totiž 0:6, no druhú tretinu dokázali vyhrať 7:2 a poslednej časti necelé tri minúty pred koncom zápasu vyrovnali na 8:8. V samostatných nájazdoch rozhodol o výhre Salmingu práve Matejka. „Už som niekoľko krát prítomným rodičom, ktorí nás prišli pozrieť povedal, že ja by som po prvej tretine ako fanúšik asi odišiel domov. Chalanom som prehovoril po prvej časti hry do duše a zmenili sme zostavu, ktorú navrhol môj otec a vyšlo to,“ povedal s úsmevom hrajúci kouč. Ústrednou postavou tímu však bol Peter Heleš, ktorý prišiel do Salmingu z konkurenčného FBC Trenčín, ktorý v tomto zápase dokázal streliť štyri góly a na jeden asistoval.

 

Trápi sa aj Záhorská Bystrica, ktorá bude mať náročnú obhajobu bronzovej pozície z minulej sezóny. Zverenci trénera Rolanda Blusku prehrali doma s ŠK 1. FBC Trenčín 1:7 a stratili body už v spomínanom zápase so Salmingom. „Máme kvalitné družstvo, ktoré je však momentálne nefunkčné. Nedokážeme nadviazať na kvalitnú hru, ktorú sme produkovali počas minulej sezóny. Keď sa sústredíme na obrannú činnosť, nejde nám hra v útoku a naopak. Trénujeme o niečo menej ako v minulosti a to sa podľa mňa musí niekde prejaviť,“ skonštatoval rozpačitým hlasom tréner Roland Blúska.

 

Ani FBC Trenčín nie je zvyknutý na posledné miesto v tabuľke, ktoré mu patrilo po úvodných dvoch kolách. Po návrate z Košíc s dvomi prehrami sa však zverenci Miroslava Ságu spamätali a od vtedy zaznamenali už len štyri výhry v rade za sebou. „Na Východe sme úplne sklamali. Po desiatich rokoch sa nám stalo, že nám absolútne nič nevychádzalo. Boli sme objektívne slabším tímom a nezaslúžili sme si vyhrať. Po letnej príprave sme si dali väčšiu zápasovú pauzu, čo sa dnes ukázalo ako nie šťastné riešenie,“ zhodnotil predchádzajúce obdobie tréner ŠK 1. FBC Trenčín Miroslav Sága a zároveň dodal: „Chlapci si začali uvedomovať, že musia hrať v každom zápase na sto percent a dodržiavať taktické pokyny. Výsledky sa postupne dostavujú.“ FBC vyhralo v sobotu v Stupave nad Záhorskou Bystricou 7:1 a včera rozobrali nováčika FBC Skalicu 19:3.

 

Na Východ cestovali dva bratislavské celky. Hurikán cestoval do hlavného mesta bez bodu, pretože prehral s FBC Mikuláš Prešov 5:6 a v Sabinove nestačil na Predátorov a podľahol im tesne 8:9. Lido malo rovnakých súperov, no v opačnom poradí. V Sabinove vyhrali „Liďáci“ 6:3 ale s Prešovom prehrali 5:9. Košické ATU po prehre s FBC Grashoppers Žilina dokázalo zvíťaziť na Orave s Nižnou 9:5.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter