Brankár, ktorý má päť asistencii po siedmich zápasoch...

Piatimi asistenciami na góly po siedmich odohratých zápasoch už teraz predbehol množstvo nielen svojich spoluhráčov, ale aj protivníkov z iných družstiev. Brankár extraligového tímu FBC A4ka Mikuláš Prešov Erik Sninčák má doslova čuch na rozohrávky brejkových situácii.

 

Jedna či dve asistencie sa podaria za sezónu mnohým gólmanom, ale päť v siedmich zápasoch to už náhoda nebude... „Tieto situácie v klube netrénujeme, čiže je to len akási intuícia a reakcia na vývoj situácie na ihrisku,“ prezradil Erik Sninčák a dodal: „Vždy keď vidím nejakú príležitosť, tak to skúsim hodiť a čakám či to nejako moji spoluhráči zužitkujú.“

 

Ak sledujú súperi taktiku a majú rozbory zápasov musia o tejto záležitosti vedieť, napriek tomu to Prešovu funguje a súperi si to nedokážu ustrážiť. „Neviem prečo to funguje. Ja to skúšam, kým to vyjde. Keď chytím loptu, viem, že niekto stojí vpredu a podľa situácie zvažujem či to mám hodiť. Potom je už na danom hráčovi či situáciu premení alebo nie, no v tejto sezóne sa nám to akosi špeciálne darí...,“ uzavrel brankár mužského tímu Prešova.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter