Čadca a Piešťany sa tešia na extraligistov!

Prvé kolo Pohára SZFB 2021 mužov máme za sebou. Stretli sa v nich štyria súperi vo dvojzápasoch a víťazi postúpili do druhého kola. Z postupu sa tešia hráči Devils Čadca, ktorí po výhrach 10:5 a 9:5 vyradili FK AS Trenčín B a ich súperom v druhom kole bude ŠK Lido Prírodovedec. Druhým postupujúcim je FBC Páv Piešťany, ktoré vyradilo Dragons Hlohovec po víťazstvách 11:6 a 7:3. Piešťancov čaká extraligové družstvo Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Celkové skóre dvojzápasu v pomere 19:10 pre Devils Čadcu proti béčku trenčianskeho AS hovorí jasnou rečou a postup Čadce do druhého kola je zaslúžený. „Prvý zápas sme podľa môjho názoru mali od začiatku až do konca pod kontrolou, aj napriek viacerým vylúčeniam na našej strane. V druhom súboji nám Trenčín robil veľké problémy hlavne svojou behavosťou v prvej tretine, ako plynul čas, tak súperovi dochádzali sily a my sme sa dostávali viac do hry a v tretej tretine sme ich zlomili. Výkon hodnotím pozitívne, vzhľadom na priepastne dlhú pauzu bez súťažného zápasu, ale zároveň vieme v čom sa máme zlepšiť a ukázalo sa, že máme pred sebou ešte veľa práce. Súperovi ďakujeme za oba duely,“ zhodnotil úspešné počínanie svojho tímu hrajúci tréner Čadce Lukáš Imrišík, ktorý sa výraznou mierou pričinil o postup Devils, pretože strelil päť gólov. „Nemyslím si, že by sa mi darilo len preto, že mi sedel tento súper, ale skôr preto, že sme sa ako 5-členná formácia dokázali opakovane dostávať do gólových šancí. Budem rád, ak sa mi bodové zápisy bude dariť opakovať, ale čo ma bude viac tešiť, ak naša hra pôjde nahor a pridáme ďalšie výhry či už v pohári alebo v lige, potom budeme spokojní všetci,“ uzavrel.

 

Aj druhý súboj o postup priniesol jasného víťaza. Z dvoch výhier 11:6 a 7:3 sa tešia hráči FBC Páv Piešťany, ktorí tak vyradili Dragons Hlohovec. „Prvé dva zápasy s Hlohovcom boli povinnou jazdou, ktorú sme jednoducho museli dať. Chlapci sa už tešia na extraligové Tsunami a na získavanie skúseností so silnými tímami. Po dlhšej prestávke sme radi, že si môžeme zahrať viacero zaujímavých zápasov,“ povedal tréner FBC Páv Piešťany Ivan Kollár.

 

Stretnutia druhého kola sa začínajú už v stredu 21. júla a natiahnuté sú aj s odvetami až do soboty 31. júla 2021.

 

Všetky výsledky a štatistiky s nasledujúcim programom nájdete TU



Odoberajte newsletter