Čierny víkend majstrovských „Kobyliek“

Úradujúci majstri zo Žiliny nemali šťastný víkend. V sobotu prehrali „Kobylky“ doma s ŠK 1. FBC Trenčín tesne 6:7 a včera v Trenčíne s M-Šport Salming Team 2:6. Prehry ich odsunuli na piate miesto tabuľky.

 

Bez straty je stále FbO Florko Košice. Východniari naplno bodovali aj v hlavnom meste, kde si poradili s ŠK Lido Prírodovedec 8:6 a aj s Hurikánom, ktorý zdolali tesne 5:4. „Veľmi ťažko sa hrá keď začína chlapcom akosi pršať do nosa. V súboji s Lidom sme sa zbytočne prispôsobovali ich hre, nevyužívali sme gólové príležitosti a čakali, že sa súperi zdolajú sami. Bojovať sme začali dosť neskoro, až v záverečnej tretine, počas ktorej sme štyrmi strelenými gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. Postupne sa ukazuje, že ostatné tímy sa na nás herne doťahujú a je veľmi náročné udržať sa na špičke,“ zhodnotil tréner lídra tabuľky, košického Florka Marek Onderko a dodal: „Tento víkend bol o to náročnejší, že sme niekoľko hráčov museli nechať hrať juniorskú Extraligu, ktorá sa hrala súbežne s mužskou.“

 

Bratislavské Lido svoj zápas desiateho kola s ATU Košice predohrávalo už v piatok. Prehra 2:13 trénera domáceho tímu Gabriela Mészárosa zrejme nepotešila. Obzvlášť, keď v sobotu prišla aj druhá prehra s košickým Florkom 6:8. „Na tieto prehry sa treba pozrieť z objektívneho hľadiska. Boli to súperi zo špice tabuľky a zisk bodov z týchto súbojov by bol nad naše plány. Chceli sme bodovať, no nepodarilo sa nám to. Mrzí nás najmä tesná prehra s Florkom. Herný štýl ATU nám vôbec nevyhovuje, no napriek tomu sme s nimi do polovice zápasu prehrávali len 1:3. Znovu sme však inkasovali a to už niekoľký raz v sezóne v krátkom čase štyri rýchle góly, čo nás položilo. V ďalšom priebehu som dal príležitosť hrať všetkým hráčom a šetril najlepších na súboj proti Florku. O to viac nás mrzí prehra s Florkom, kde sme nezvládli záverečnú tretinu. Boli sme nedisciplinovaní a navyše sme mali trochu smoly,“ povedal kouč ŠK Lido Gabriel Mészáros.

 

Nováčik zo Skalice sa odlepil z dna tabuľky, kam poslal po vzájomnom súboji a výhre 6:4 „Predátorov“ zo Sabinova. Záhoráci včera podali dobrý výkon aj v Prešove, ktorý potrápili, no na víťazstvo to nestačilo. Prešov zdolal Skalicu 11:9. Sabinov včera zdolal Tsunami Záhorskú Bystricu 6:5 v predĺžení.

 

Nižná tiež neuspela v dueloch proti obom trenčianskym družstvám. So Salmingom prehrali Oravčania 3:9 a s FBC 6:12.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter