Do Nového roku bude „kraľovať“ Florko!

Máme za sebou posledný extraligový víkend v tomto roku. Svoju dominanciu a výrazný odstup od súperov si udržali oba košické tímy. Florko je po pätnástich odohratých kolách lídrom súťaže a na chrbát im dýchajú hráči ATU.

 

V Trenčíne to nemali Košičania jednoduché. V Stupave sa stretol posledný tím tabuľky s prvým. Občas sa stáva, že líder nezvládne svoju úlohu. Tsunami Záhorská Bystrica bojovala do posledných chvíľ a uhrala prijateľný výsledok, no na body to nestačilo. Florko vyhralo 6:3 a včera si odbehlo do Hodonína, kde sa potrápili so Skalicou. Zvládli to a zvíťazili 7:5. Mestskí rivali ATU Košice mali rovnakých súperov a v tesnom závese očakávajú, kedy Florko zakopne, aby ich mohli vymeniť na tróne tabuľky. Nestalo sa a tak aj oni museli bodovať naplno. Skalicu zdolali 13:8 a v Stupave nad Tsunami tesne 7:6.

 

Výkony majstrovskej Žiliny sú v tejto sezóne zatiaľ trochu za očakávaním. „Kobylky“ majú na svojom konte 24 bodov a sú na šiestom mieste tabuľky. V sobotu sa im v domácom prostredí podarilo zdolať bratislavské Lido 10:6. „Sme radi, že nám vyšiel predovšetkým úvod zápasu, počas ktorého sme ušli súperom na rozdiel troch gólov, čo rozhodlo podľa mňa o našom víťazstve. Ďalší priebeh mal totiž vyrovnanú úroveň,“ povedal Tomáš Hrnčiar z FBC Grasshoppers Žilina. Po „hodoch“ však prišlo bolenie brucha. O play off bojujúci Hurikán dokázal Žilinu včera zdolať 7:5. „Slabé nasadenie a prespatý úvod nás stáli v tomto súboji body. Zvýšeným tlakom sme sa postupne na súpera doťahovali, no v poslednej tretine boli chlapci nedisciplinovaní, nechali sa vylúčiť, čo súper potrestal dvoma gólmi,“ dodal Hrnčiar. „Kobylky“ už posilnil aj navrátilec Marián Galovič, ktorý nastúpil na svoj prvý zápas v sezóne a hneď zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. „Galo sa len v stredu vrátil Írska a mal za sebou s nami len jediný tréning. Je to veľký hráč.“ Žilinčania mali malý dôvod na oslavu. Stali sa najúspešnejším akademickým športovým kolektívom roku 2015, ktorý vyhlasuje Slovenská asociácia univerzitného športu každý rok.

 

Hurikán sa postupne rozbieha a tuho súperí o účasť v play off. Pred výhrou v Žiline sa Bratislavčania tešili aj v sobotu z víťazstva 8:7 v predĺžení v priamom súboji o ôsme miesto s Nižnou. A keďže Oravčania zaváhali aj včera doma s Lidom, s ktorým prehrali 4:7, ocitli sa o dva body nižšie než Hurikán na deviatom mieste.

 

Trenčianske družstvá tiahli na Východ. Zverenci trénera Miroslava Ságu z ŠK 1. FBC sa tešili len z výhry v Sabinove v pomere 6:2, no včera nestačili na Prešovčanov a prehrali tesne 5:6. M-Šport Salming prehral taktiež s Prešovom a to 6:12, no dokázali zdolať „Predátorov“ zo Sabinova vysoko 12:3.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter