Dubnica otočila nepriaznivý stav a jedenástimi gólmi prestrieľala ATU

Duel bohatý na zvraty a góly, ktorých bolo až dvadsaťjeden, odohrali Victory Stars Dubnica nad Váhom a ich hostia ATU Košice. Domáci prehrávali raz aj o šesť gólov, ale napokon po predĺžení získali dva body.

Úvod zápasu uplynul bez veľkej gólovej šance alebo čo i len prerušenia hry. Až v piatej minúte trafili Košice konštrukciu brány. Prvý strelec zápasu bol však domáci hráč, konkrétne útočník Dubnice Peter Blažej. Ani nie o minútu a pol neskôr vyrovnal Kamil Navrátil. Odvtedy sa dala pozorovať zvýšená aktivita hostí. Tí sa ujali vedenia a aj ho zvýšili, ešte kým ubehla pätnásta minúta. Najprv sa presadil Dominik Lehel Németh, ktorý aj asistoval na Navrátilov gól, potom sa k nemu na listinu strelcov pridal Marek Pazsiczký. 

Počas zvyšku tretiny a na začiatku tej druhej si ešte domáci vybudovali šance na kontaktné góly. ATU tieto šance zlikvidoval a do polovice 29. minúty zvýšil na 7:1. Postupne sa presne trafili Németh, Dávid Ujhelyi, Navrátil a Roman Kozej. Na päťgólové manko znížil Jozef Mutala a o osem sekúnd neskôr na opäť štvorgólové upravil Michal Janiga. 

Do konca stretnutia, čiže počas druhej polovice, sa skóre menilo ešte jedenásťkrát. Najprv Németh dokončil svoj hattrick, čím zvýšil na 8:3 pre ATU. V priebehu nasledujúcich šiestich a pol minút sa domácim podarilo presadiť trikrát. Dvakrát Peter Blažej a raz, svojim prvým gólom v kariére, Matej Šatka. 

V tretej dvadsaťminútovke dosiahli Košičania na hranicu desiatich presných zásahov po akciách Pazsiczkého v 43. minúte a Navrátila v 54. minúte. Lenže medzitým dosiahli na kontaktné góly hráči Dubnice Janiga a Bulko. 180 sekúnd pred koncom tretiny znížil na 9:10 opäť Bulko a v čase 58:36 vyrovnal Mário Mutala. Mutala, ale tentokrát Jozef, aj rozhodol zápas v predĺžení v prospech Dubnice.

 

Hlasy po zápase:

Dušan Sokolík (tréner ŠK Victory Stars Dubnica n./Váhom): „Prvých desať minút sme mali viac šancí než súper, no nepremenili sme ich. Súper sa na konci prvej tretiny dostal do dvojgólového vedenia. V polovici druhej tretiny sme prestali behať a súper nám odskočil na rozdiel piatich gólov. Po stiahnutí na dve päťky sa nám podarilo dohnať manko, ktoré sme mali na začiatku. V poslednej tretine sme väčšou vôľou otočili zápas v náš prospech."

Marek Onderko (tréner FaBK ATU Košice): „Zaslúžene sme prehrali, nakoľko sme nedokázali vyhrávať osobné súboje a nepremieňali sme šance. Raz to muselo prísť, nakoľko sme takto hrali v posledných zápasoch."

Jozef Káčer (hráč ŠK Victory Stars Dubnica n./Váhom): „Vedeli sme, že dnes nás čaká silný súper, podobne ako každý iný v tejto súťaži. Pripravovali sme sa preto veľmi poctivo, no už prvá tretina bola veľmi náročná, nakoľko sme robili mnoho individuálnych chýb a nevyužili sme šance, ktoré by sme využiť mali. V šatni sme sa následne podporili a vykročili sme do druhej tretiny s tým, že ideme otočiť zápas. To sa nám i podarilo – individuálne chyby však znamenali, že súper opäť zápas preklopil na svoju stranu. Do tretej tretiny sme išli s tým, že dáme zo seba všetko, a zápas sa pokúsime doviesť do víťazného konca, čo sa nám v predĺžení podarilo. Som pyšný na celý tím, a rovnako i všetkých fanúšikov." 

Daniel Olekšák (hráč FaBK ATU Košice): „Od začiatku zápasu sme prehrávali osobné súboje a nedávali sme do nich všetko, čo vieme. Keď sme začali vyhrávať, mali sme vysoko hlavy a dostali sme rýchle góly a nechali sme sa hlúpo vylúčiť. Viac už nemám čo dodať."

 

ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom — FaBK ATU Košice 11:10pp (1:3, 5:5, 4:2, 1:0)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter