Florko využilo zaváhanie ATU

Na čelo extraligového „peletónu“ mužov sa po zaváhaní ATU, dostali ich mestskí rivali z košického Florka.

 

Košické družstvá vycestovali počas víkendu do Trenčína. ATU však v sobotu strelilo v súboji s M-Šport Salming jediný gól a keďže inkasovalo dva, stratilo všetky body. „V tomto zápase platilo porekadlo: „Nie každý deň je nedeľa.“ Aj my sme obyčajní ľudia, ktorým sa nemôže dariť a všetko večne... Výrazný podiel na úspechu Trenčína má ich brankár, ktorý naozaj podržal svoj tím,“ zhodnotil prehru košického ATU tréner Róbert Bučko. Včera proti ŠK 1. FBC Trenčín prišli pre zmenu gólové hody. V súboji padlo až 26 gólov a Košičania ho vyhrali 15:11. „Oba celky disponujú kvalitnými útočníkmi, ktorí sa vedia v ofenzíve presadiť, navyše v tomto zápase nám padlo do bránky súpera takmer všetko. Bez zlepšeného prístupu a koncentrácie všetkých hráčov by to ale len tak nešlo,“ doplnil Bučko.

 

Zaváhanie lídra dokonale využili hráči košického Florka, ktorí svoje duely v Trenčíne zvládli. Nad FBC zvíťazili 7:4 a včera aj nad Salmingom 7:5 a dostali sa tak s trojbodovým náskokom na čelo tabuľky.

 

Nenápadne sa šplhajú vyššie florbalisti FBC Mikuláš Prešov. Aj oni mali stopercentný víkend. Ako prvých „vybavili“ chlapcov z Nižnej, ktorých zdolali 8:6. „Slabší štart do zápasu zariadila kratšia rozcvička, ktorú zapríčinil extraligový súboj juniorov. Ten sa trochu natiahol a tak nám nezostal dostatok času na adekvátnu rozcvičku. Z toho vyplýval horší úvod a tri rýchlo inkasované góly. Neskôr sme sa dostali do potrebného tempa a výsledok sme doťahovali. O výhre v bojovnom zápase sme rozhodli až v poslednej časti hry,“ povedal kapitán Prešova Martin Sikorjak. Včera sa už „koňare“ chystali na veľkú odplatu. Do Prešova zavítali úradujúci majstri FBC Grasshoppers Žilina, ktorí v semifinále vystavili Východniarom stopku. Prešovčania vrátili „Kobylkám“ požičané a zdolali ich 7:2. „Po opatrnom úvode sme postupne získavali pôdu pod nohami. Bol to taktický súboj a o našom vyššom víťazstve rozhodli tri strelené góly počas jednej minúty v tretej tretine. Víťazstvo nás samozrejme teší, no ideme ďalej, pretože najmä stred tabuľky je vyrovnaný a stačí jedno zaváhanie a nejaká dohrávka a klesáte o niekoľko miest nižšie. Na tabuľku sa preto radšej zatiaľ nepozeráme,“ dodal Sikorjak. Žilina vyhrala v sobotu v Sabinove 8:4, ktorý podľahol aj Nižnej 5:7.

 

V Bratislave sa odohrávalo derby o netradičné pozície. Hurikán privítal Tsunami Záhorskú Bystricu a bol to súboj predposledného tímu s posledným. Hurikán to zvládol a nedal Tsunami šancu a po výprasku 11:2 poslal Záhorskú Bystricu na posledné miesto. Navyše Tsunami prehralo aj včera v druhom derby s ŠK Lido tesne 5:6. Hurikán uspel aj s nováčikom zo Skalice po výhre 8:5. Zápas dvanásteho kola ŠK Lido – FBC Skalica odložili na nedeľu 6. decembra.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter