Fúzia, spojenie? Prečo nie, povedali si Piešťany a AS Trenčín

FBC Páv Piešťany a AS Trenčín florbal - nová spoločná kombinácia na florbalovej mape Slovenska

 

Od 1. júla bude florbalový „sobáš“ spečatený aj oficiálne. Vzájomná spolupráca medzi oboma klubmi začala naberať reálne kontúry už pred pár mesiacmi po spoločnom mítingu v Piešťanoch, ktorá neskôr vyvrcholila konštruktívnym rokovaním a potvrdením spolupráce. 

Vedúci tréner AS Trenčín florbal – Peter Klapita je zo vzájomnej fúzie a budúcej spolupráce s Piešťanmi nadšený.

 

„Vkladáme do Piešťancov veľké nádeje a dúfame, že z kvantity, ktorou disponujeme, vychováme aj kvalitu.“ 

 

 

Základnou myšlienkou celého projektu je fúzia – spojenie, nie fungovanie tzv. A a B tímu. Deti a rodičia z Piešťan si mohli už aj naplno užiť prostredie M-Šport centra počas spoločného mini turnaja, prebehlo rodičovské združenie, na ktorom dostali všetky potrebné informácie a v najbližšej dobe dôjde k nastaveniu tréningových procesov, rozdelenie trénerov a hráčov do skupín, všetko k maximálnej spokojnosti a komfortu novej súčasti trenčianskeho florbalu – FBC Páv Piešťany.

"Sme veľmi radi za možnosť rozšíriť naše rady o nových členov. Je to obrovská česť a zároveň zodpovednosť, že si FBK Páv Piešťany vybrali práve nás. Spájanie dvoch klubov je veľká príležitosť pre obe strany," dodal prezident AS Trenčín florbal - Juraj Matejka. 

 

 Spoločný tréning a zápasy oboch klubov v M-Šport centre. Zdroj: AS Trenčín florbal

 

Rodinné a pracovné povinnosti odchádzajúceho prezidenta FBC Páv Piešťany – Matúša Kromholca, boli jedným z dôvodov na realizovanie myšlienky fúzie a podobne ako Trenčania, aj Matúš neskrýval z dotiahnutia myšlienky do zdarného konca, nadšenie:

„Veľmi ma teší, že po 9 sezónach prichádza možnosť postarať sa o budúcnosť florbalu v Piešťanoch. Hrať bude môcť každý a to na výkonnostnej úrovni takej, akú si sám zvolí a aká mu vyhovuje. Deti a mládež môžu ísť plynulo ďalej študovať strednú školu a venovať sa tomu, čo ich baví aktívne a na vysokej úrovni. Vďaka zlúčeniu získame zázemie AS Trenčín a to je niečo, čo je bez spolupráce v Piešťanoch nereálne poskytnúť. Deti, mládež i muži sa tak môžu tešiť na vysokú úroveň a v neposlednom rade budú spokojní aj rodičia.“

Od spolupráce s AS si sľubuje najmä skvalitnenie tréningové procesu, lepšie zápasové podmienky a kompletné zabezpečenie pre všetky kategórie a trénerov. Okrem tréningov vedia budúce florbalové nádeje spojiť pôsobenie v klube so štúdium na strednej škole – florbalovej akadémii, ktorá vznikla v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom a Slovenským zväzom florbalu. Od septembra naplno otvorí svoje brány pre všetkých, ktorí chcú florbal hrať a popritom naberať vedomosti.

 

Páv + AS. Ďalší dôkaz, že florbal spája nielen na ihrisku ale aj mimo neho.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter