Keď brankára neodradia žiadne „maličkosti.“

Taktickým zámerom Hurikánu je už viacej rokov pozorné bránenie a čakanie na chybu súpera, ktorú sa snažia potrestať rýchlym protiútokom zakončeným ohrozením súperovej brány.

 

Brankári to však pod tlakom nemajú jednoduché, pretože často sa cez obranný val dostanú nejaké strely súpera. So Žilinou to bolo podobné a brankár domáceho tímu v mnohých momentoch podržal svoj tím. „Zápas bol veľmi náročný. Chytalo sa mi veľmi ťažko. Súper bol takmer stále na lopte a mal dobre nacvičenú rozohrávku, čím sa stávali prakticky všetci hráči na ihrisku nebezpečnými,“ povedal Martin Menczer. Prišiel však druhý gól hostí, ktorý možno nazvať z kategórie lacných a nešťastných. „Útočník Žiliny sa snažil mi spoza bránky zasunúť loptičku za chrbát. Lopta sa mi odrazila pod pažu. Netušiac kde sa lopta nachádza mi pri mini pohybe napokon prepadla do bránky, čo ma samozrejme nepotešilo. Takýto gól dokáže trochu rozladiť, no myslím si, že som sa z toho dostal celkom rýchlo,“ dodal Menczer.

 

V ďalšom priebehu chytal gólman Hurikánu opäť spoľahlivo. V poslednej tretine sa doslova roztrhlo vrece s gólmi a piaty presný zásah „Kobyliek“ bol k bližšej žŕdke, čo sa častokrát pripisuje za chybu brankárovi. „Nebola to žiadna strata koncentrácie. Išlo o nešťastný teč nášho obrancu, ktorého lopta trafila do nohy a od nej sa mi to odrazilo do protipohybu,“ vysvetlil Menczer.

 

Bratislavskí vysokoškoláci dotiahli zápas do predĺženia po remíze 5:5. V ňom mal Menczer trochu šťastia, keď Žilinčania nastrelili žŕdku. „Jednoznačne som mal dobre postavenú bránku,“ povedal s úsmevom bývalý brankár Dragonsu, ktorý však na samostatné nájazdy už nešiel. Do bránky sa postavil Michal Bortlík. „Tak sme sa počas zápasu s kolegom dohodli a vyšlo nám to,“ dodal strážca bratislavskej svätyne.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter