Keď musí brankár nedobrovoľne zobrať hokejku a hrať zápas

Nestáva sa často a už veľmi zriedkavo v extralige mužov, že sa z brankára stane hráč. Takáto udalosť, ktorú si dlho bude pamätať, sa udiala dlhoročnému brankárovi iClinic VŠK FTVŠ UK Adamovi Kalčokovi.

 

Bratislavčania mali veľké problémy zložiť zostavu a do Košíc na víkendové dvojkolo cestovali v počte jedenástich statočných. Z tohto počtu však boli dvaja brankári a tak sa jeden z nich musel zapojiť do hry ako hráč. „Už tesne pred odchodom do Košíc som tušil, že to padne na mňa a trochu som sa obával ako to zvládnem. Počas tréningov, keď tréneri vysvetľujú hráčom cvičenia, si často požičiam hokejku od niektorého zo spoluhráčov a strieľam si na bránku, no to je niečo úplne iné ako hrať súťažný zápas,“ povedal s úsmevom Adam Kalčok, ktorý sa ocitol v pozícií hráča v súťažnom zápase premiérovo. „Nakoniec to nebolo až tak hrozné, ako som si pôvodne myslel a bol som celkom prekvapený, že som to zvládal. Musím sa však priznať, že som sa do veľkých bežeckých súbojov s protivníkmi nepúšťal. Bral som totiž ohľad na svoju kondičku a už opotrebované kolená, čiže som to veľmi nepreháňal,“ dodal skúsený gólman vysokoškolákov.

 

Adam je známy svojou výbušnosťou a dôrazným dirigovaním spoluhráčov priamo z bránky počas zápasov. Teraz to však z pozície hráča mal vraj náročné. „V bráne je na podobné usmerňovanie hráčov viac času a v tomto má brankár výhodu, čiže si myslím, že je to z pozície brankára jednoduchšie. Na podobné záležitosti mi tentoraz akosi nezostával čas.“ Na otázku, či by nechcel Adam zmeniť post z brankára na hráča v poli pohotovo odvetil: „To by chcelo niekoľko rokov tréningu, ktoré som už minul v inej pozícií. Ruky mám „drevené“ na to, aby som dobre narábal s hokejkou a preto veľmi rád zostanem v bránke.“


Ďalšie články


Odoberajte newsletter