Košiciam vládne ATU a Bratislave Lido

Základná časť Extraligy mužov sa včerajšími zápasmi jedenásteho kola dostala do svojej polovice. V súbojoch sa stretli víkendové dvojičky a tak sa odohrali derby zápasy.

 

V boji o mesto Košice, ale aj o čelo tabuľky, sa stretli ATU proti Florku. Derby malo okrem tradičnej rivality aj náboj súboja o lídra súťaže. Florko si odskočilo do haly na Ostrovského udržať neporaziteľnosť, no po dramatickom a vyrovnanom zápase sa napokon z víťazstva 7:6 tešili domáci hráči ATU. „Bol to zápas na vysokej úrovni. Výhra nás teší, no nebudeme na chlapcov vytvárať psychický tlak aby za každú cenu udržali prvé miesto. Do začiatku play off je ešte ďaleko a je nám jedno, či do boja pôjdeme z prvého, druhého alebo tretieho miesta,“ povedal tréner ATU Róbert Bučko. Florko tak zaknihovalo úvodnú prehru v sezóne, ktorá ich odsunula na druhé miesto tabuľky. „Vyrovnaný súboj po všetkých stránkach. My sme však spravili v závere dôležitú chybu, ktorá rozhodla o našej tesnej prehre,“ zhodnotil košické derby kouč Florka Marek Onderko a ku napätej atmosfére na ihrisku ale aj v hľadisku dodal: „Tribúna bola takmer zaplnená fanúšikmi oboch klubov, čo na jednej strane teší, no ukázalo sa, že hráči nie sú zvyknutí hrať pod tlakom a ťažko znášajú emócie a zbytočne reagujú skratovo.“

 

V derby o Bratislavu hostil domáci VŠK FTVŠ Hurikán mestského rivala ŠK Lido Prírodovedec. Vysokoškoláci vstupovali do zápasu s nádejou konečne zrušiť šesťzápasovú sériu prehier v rade za sebou. Počas celého súboja sa však nedostali do vedenia a postupne im hostia gólovo unikali až do rozdielu skóre 1:5. Záverečný finiš, ktorý Hurikánu priniesol dva góly v sieti Lida však už nepostačoval na obrat. Hurikán tak prehral 3:5 a kríza sa opäť prehĺbila. „Zatiaľ sme mali málo času na to aby sme zlepšili a skvalitnili tréningový proces, čiže nič nového,“ skonštatoval kapitán Hurikánu Ján Purc. Bývalému trénerovi vysokoškolákov sme položili otázku, čo by poradil súčasnému trénerovi Matejovi Novákovi, ktorý máva v poslednom čase čoraz častejšie kontroverzie s niektorými zverencami. Naposledy ostrú výmenu názorov s Tomášom Škarupom. „Je to mladý tréner, ktorý má síce autoritu, no hráči ho akosi nerešpektujú. Je s nimi kamarát a odporúčal by som mu aby s nimi nechodieval von. Do ostatných záležitostí sa mu po vzájomnej dohode nestarám.“ Väčší dôvod na radosť majú v tábore ŠK Lido. Po dvoch domácich prehrách s košickými tímami prišla výhra na Hurikáne. „Som rád, že sme prakticky šesťbodový súboj zvládli, pretože Hurikán bojuje o pozíciu v play off a v prípade prehry by sa na nás dotiahli na rozdiel štyroch bodov, takto máme náskok už desiatich. V odvetných zápasoch základnej časti sa budeme sústrediť na to aby sme si poistili pozíciu, ktorá nám zabezpečí účasť v play off,“ povedal po zápase tréner ŠK Lido Gabriel Mészáros.

 

Majstrovské „Kobylky“ zo Žiliny si doma poradili s Nižnou, ktorú zdolali 6:4. Nováčik zo Skalice opäť prekvapil. Záhoráci vyhrali v Stupave nad Tsunami Záhorská Bystrica 7:6, čo ich vynieslo už na deviatu priečku. Dnes sa odohral súboj medzi Prešovom a Sabinovom. Domáci nestačili na sabinovských „Predátorov“, ktorým podľahli 5:7. V spodnej časti tabuľky sa tak situácia postupne poriadne zamotáva. Posledné derby trenčianskych klubov je na programe v piatok.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter