Majster stráca na lídra už deväť bodov

Na aktuálneho lídra mužskej Extraligy, košické Florko, stráca obhajca majstrovského titulu FBC Grasshoppers Žilina, po ôsmich odohratých kolách už deväť bodov. Florko počas víkendu bodovalo naplno a je jediným tímom súťaže bez straty bodu.

 

„Kobylky“ v sobotu zaváhali v Stupave proti Tsunami Záhorská Bystrica, s ktorou prehrali 6:7. Včera sa do polovice zápasu trápili aj u nováčika v Skalici, no napokon zápas otočili vo svoj prospech a vyhrali ho 9:6. „Florkáči“ doma sfúkli Sabinov po výhre 7:1, no v Prešove po úvodnom dejstve prehrávali už 0:3 a v druhej tretine dokonca až 0:4, no dokázali napokon zvíťaziť 8:5. Florko prenasleduje ich mestský rival ATU, ktoré stráca v tabuľke len tri body. Zahrali si proti rovnakým súperom ako Florko a boli tiež stopercentní. Mikuláš Prešov porazili doma 13:9 a v Sabinove sa tešili z výhry 9:7.

 

Záhorská Bystrica včera nezopakovala výkon zo soboty a v domácom prostredí prehrala s Nižnou 4:10. Oravčania s prehľadom vyhrali v Skalici 14:5. Bratislavský Hurikán sa začína herne trápiť. Už štyri kolá v rade za sebou nedokázali zverenci Mateja Nováka získať ani bod. Po tesných prehrách 5:6 v Prešove a 8:9 v Sabinove prišla tretia v Trenčíne s FBC 7:9 a včera aj v domácom prostredí s M-Šport Salming Team Trenčín 4:9. „Náš neúspech by som stručne zhrnul do niekoľkých slov. Nekoncentrácia na hru, slabá kondícia, nepresné nahrávky,“ smutným hlasom skonštatoval kapitán Hurikánu Ján Purc, no napokon tému rozvinul: „Počas dvojtýždňovej prípravy na zápas, počas ktorej by hráči mali mať odtrénovaných šesť tréningov, majú poniektorí len dva, či tri... To naozaj nestačí na to aby sme boli úspešní. O prehre so Salmingom rozhodla tretia tretina predchádzajúceho zápasu s FBC Trenčín, ktorú sme vysoko prehrali. Pokračovali sme rovnakým spôsobom aj v domácom súboji ako sme končili v Trenčíne, čo vyústilo do skóre 0:5. Potom sa už len ťažko otáča výsledok.“ Na odľahčenie napätej situácie sme prehodili na tému reprezentácia. Blíži sa zraz, ktorý sa od piatku do nedele uskutoční v Radoli. Má čas hrajúci asistent reprezentačného trénera sledovať všetkých hráčov v Extralige? „Áno mám, no využívam na to čas hlavne keď som na striedačke,“ povedal už s úsmevom Purc, ktorý zároveň prezradil, že s trénerom Petrom Koutným je v častom kontakte predovšetkým mailovou formou.

 

M-Šport Salming Team Trenčín sa po slabšom začiatku začína rozbiehať. Svedčia o tom aj víkendové víťazstvá 6:5 s ŠK Lido po predĺžení a včerajšia pohodová výhra 9:4 na Hurikáne. „Chalani konečne začínajú veriť hernému systému, ktorý chceme predvádzať. Postupne si upratujeme v hlavách a začína sa to prejavovať aj na výsledkoch. Na Hurikáne nám vyšiel taktický zámer,“ zhodnotil hrajúci tréner Salmingu Juraj Matejka.

 

Lido včera prekvapilo rozbehnutý ŠK 1. FBC Trenčín. V hale na Bajkalskej v Bratislave dokázal Gabriel Mészáros v úlohe trénera nahecovať svoj tím proti svojim bývalým spoluhráčom tak dokonale, že zo stavu 0:2 „Liďáci“ otočili na konečných 13:5!


Ďalšie články


Odoberajte newsletter