Majstrov čaká tuhý boj o postup

Aktuálne najnáročnejšiu situáciu v štvrťfinálovej sérií extraligy mužov majú prekvapujúco úradujúci majstri z FK ATU Košice, ktorých na ceste do semifinále čakajú minimálne dva ťažké zápasy vo východniarskom derby proti FBC Mikuláš Prešov.

 

 

Do českých Dubňan na Moravu, vycestujú lídri aktuálneho ročníka najvyššej súťaže Tsunami Záhorská Bystrica. Čaká ich neľahký zápas proti FBC Skalica. Záhoráci v Stupave síce prehrali oba štvrťfinálové súboje, no neboli úplne jednoznačnou záležitosťou Tsunami. Skalica podľahla Záhorskej Bystrici v úvodnom dueli 3:8, no v odvete len 4:6. Druhé stretnutie však bolo fyzicky veľmi náročné pre oba tímy a počas zápasu sa hra často kúskovala pre rôzne fauly a zbytočné debaty počas prerušenej hry, čo jednoznačne nevyhovovalo domácemu tímu. Tsunami sa môže spoľahnúť na útočné trio Kubaský – Kovaľ – Kubovič, ktoré z celkového počtu štrnástich gólov zaznamenalo osem z nich. K nim sa pridal strelec hetriku v druhom zápolení Jakub Horecký. Skalica má Lukáša Mráza, ktorý mal doposiaľ dva presné zásahy, no prihral na ďalšie tri.

 

 

Majstri doma nečakane stratili jeden zápas v derby proti Prešovu. Prvý súboj bol záležitosťou košického ATU a „Vraňare“ ho zvládli v pomere 11:6. „Koňare“ sa však skoncentrovali a v odvete majstrov zaskočili. Súboj zlomili vo svoj prospech počas druhej tretiny a v nej otočili z 2:3 na 5:3, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Mikuláš Prešov napokon vyhral o jediný gól 6:5 a vyrovnal stav série na 1:1. Najbližšie dva zápasy sa sťahujú na Šariš do Prešova a domáci chystajú poriadne „peklo.“ Či sa im podarí uspieť, ukáže už nasledujúci víkend.

 

 

V treťom štvrťfinále cestujú florbalisti z Nižnej na súboj do Trenčína. Oravčania sa v Tvrdošíne snažili a výsledkom boli dve domáce víťazstvá. V tom prvom sa zrodil relatívne jednoznačný výsledok v pomere 9:3, no treba konštatovať, že výrazný krok v úspechu spravila Nižná až v záverečnej tretine, ktorú vyhrala 6:0. Hráči ŠK 1. FBC Trenčín sa nepoučili a v druhom stretnutí rovnako prehajdákali vedenie 5:4, keď z tretej tretine inkasovali šnúru štyroch gólov. Oproti prvému duelu však stihli dvomi trefami do čierneho skóre korigovať, no na úspech to už nestačilo a FBC prehralo tesne 7:8. Zverenci trénera Miroslava Ságu sa však doma posnažia sériu dorovnať a vynútiť si rozhodujúci piaty zápas na Orave.

 

 

Najvyššiu pohotovosť vyhlásili aj zástupcovia FbO Florko Košice. Východniari totiž podľahli FBK AS Trenčín v oboch zápasoch na západe. Súboje však boli veľmi vyrovnané a Košičania v oboch prípadoch viedli, no Trenčania vždy dokázali skóre otočiť. Zatiaľ čo v prvom stretnutí padlo až jedenásť gólov a z výhry 6:5 sa tešilo AS, na druhý deň sa sieťky v bránkach zavlnili len trikrát. Z toho vo dvoch prípadoch „lovil“ loptičku spoza chrbta hosťujúci gólman Adam Kohút. Košičania majú húževnaté družstvo, ktoré ešte zbrane nezložilo a tak sa máme zajtra a možno aj v nedeľu na čo tešiť.

 

Program štvrťfinále extraligy mužov:

 

3 – Štvrťfinále – sobota 18. 3. 2017:

 

18.00 hod – FBC Skalica – Tsunami Záhorská Bystrica (ŠH Sportcentrum Želva, Hodonínská, Dubňany, ČR)

18.00 hod – FBC Mikuláš Prešov – FK ATU Košice (ŠH ZŠ Sibírska, Prešov)

18.00 hod – ŠK 1. FBC Trenčín – TJ A-FbO Nižná (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

17.30 hod – FbO Florko Košice – FBK AS Trenčín (Multihala, Alejova, Košice)

 

4 – Štvrťfinále – nedeľa 19. 3. 2017:

 

18.00 hod – FBC Skalica – Tsunami Záhorská Bystrica (ŠH Sportcentrum Želva, Hodonínská, Dubňany, ČR)

15.00 hod – FBC Mikuláš Prešov – FK ATU Košice (ŠH ZŠ Sibírska, Prešov)

15.00 hod – ŠK 1. FBC Trenčín – TJ A-FbO Nižná (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

15.00 hod – FbO Florko Košice – FBK AS Trenčín (Multihala, Alejova, Košice)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter