Martin Haba: „Podobného súboja ako v Košiciach sa neobávam a verím, že postúpime.“

Už len štvorica družstiev zostala v hre o majstra Slovenska pre aktuálnu sezónu betRing extraligy mužov a veru máme sa v semifinálových zápoleniach na čo tešiť. Lídri základnej časti z 1. FBC Florbal Trenčín si za súpera vybrali prekvapenie súťaže bratislavské ŠK Lido Prírodovedec, ktoré vyradilo Nižnú. Druhá dvojica si zrejme tiež nič nedaruje a tvorí ju Tsunami Záhorská Bystrica, ktorá na ceste do finále vyzve FaBK ATU Košice.

 

Trenčania z 1. FBC zvládli štvrťfinále a svoju povinnú jazdu z mestským rivalom FBK AS vyhrali hladko 3:0 na zápasy. Ich najbližší súper ŠK Lido Prírodovedec je v poriadnom laufe, pretože len v stredu vyradilo 3:2 na zápasy favorita z Nižnej. „Celú sezónu sme sa pripravovali nato, že chceme byť účastníkom play-off a hrať o medaily. Cieľ sa nám splnil a my hráme semifinále. Aj keď máme prakticky po deviatich rokoch už teraz istú medailu, chceli by sme aby jej hodnota bola čo najvyššia. Pripravujeme sa na to poctivou už od štvrťfinále a je vidno, že hráči majú veľkú motiváciu uspieť. Lido postupom do semifinále preukázalo veľkú kvalitu, preto nesmieme nič podceniť. Náš káder by mal byť z pohľadu zdravotného stavu kompletne pripravený do víkendových bojov,“ povedal tréner 1. FBC Florbal Trenčín Jan Holovka.

 

Možno unavení, ale povzbudení historickým úspechom, sa Bratislavčania na Trenčanov už tešia. „Čaká nás séria s víťazom základnej časti, takže favorit je v tomto prípade jasný. Z ich strany očakávam aktívny a nátlakový florbal, ktorým sa prezentujú celú sezónu. My sme si však podobný florbal mohli vyskúšať práve v sérii s Nižnou, kde sa nám darilo realizovať viaceré herné činnosti, vďaka ktorým sme v sérii uspeli. Z toho budeme vychádzať aj teraz. Káder na tom nie je najlepšie, ale to nebol ani pred štvrťfinále. Chalani, ktorí dostali šancu, predviedli výborné výkony, tak dúfam, že im forma vydrží aj naďalej. Z hľadiska kondície nevidím problém. Je tam dostatok času na regeneráciu. Viac času by som si prial skôr z dôvodu doliečenia zranení a taktickej prípravy na súpera,“ povedal kouč ŠK Lido Prírodovedec Tomáš Škarupa.

 

V základnej časti na seba Tsunami s ATU narazili dvakrát. V prvom súboji vyhrali jednoznačne hráči Záhorskej Bystrice doma 10:5, no v odvete v metropole východu prehrali trochu kurióznym spôsobom 6:8. Zranil sa im hneď v úvode ich jediný brankár a tak musel zápas odchytať hráč Denis Jakubík. „Nepríjemná udalosť z Košíc zostala už iba na video zázname zápasu na huste.tv. Som veľmi rád, že som sa mohol vrátiť do tréningového procesu a následne aj do zápasov ako dvojka pri skvele chytajúcom Kubovi Haverlovi, ktorý sa na každý duel poctivo pripravuje. To či sa dostanem do bránky závisí od trénera. Ak by som sa tam dostal, tak nechám na ihrisku všetko pre klub a tím zo Záhorskej Bystrice. Podobného súboja by som sa neobával, pretože mám pri sebe skvelých spoluhráčov s Kubom Haverlom na striedačke. Dostali sme do série súpera, ktorého sme si, tak ako aj Žilinu, želali. Preto si myslím, že ak udržíme nastolený výkonnostný trend zo štvrťfinále, tak do boja o najcennejšie medaily postúpime v najkratšom možnom čase,“ povedal brankár Tsunami Martin Haba.

 

ATU možno neočakávane vyradilo v derby svojho mestského rivala FK Florko Košice 3:1 na zápasy a tak sú poriadne motivovaní a trúfajú si aj na Záhorskú Bystricu. „Čo sa týka zdravotnej stránky, nie sme na tom dobre, cely týždeň sme prakticky nemali tréning, pretože sa chlapci zotavujú. Všetci ale veríme, že na zápasy budeme v poriadku. Čo sa týka vzájomnej bilancie zo základnej časti, tak bohužiaľ tieto súboje nemajú veľkú výpovednú hodnotu, pretože sme prvý súboj jednoznačne prehrali, kedy sme len začali nabiehať na nejaký systém práce, káder bol rozbitý a bolo by to naozaj nefér, ak by sme vtedy vyhrali. V druhom zápase sa zase Záhorskej Bystrici zranil brankár. Čiže nejaké reálne porovnanie nám chyba... Na celú sériu sa samozrejme tešíme a budeme sa snažiť zo všetkých síl, tak ako to bolo vždy charakteristické pre klub ATU Košice,“ povedal tréner FaBK ATU Košice Marek Onderko.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter