Prešovčania uchmatli skalp majstra!

Štvrťfinálové zápasy extraligy mužov priniesli prekvapenie na úkor úradujúcich majstrov FK ATU Košice, ktorí včera doma zaváhali s Prešovom 5:6. Séria je zatiaľ nerozhodná 1:1 a sťahuje sa do Prešova. Ostatní favoriti využili domáce prostredie a dvakrát zdolali svojich súperov.

 

V Stupave to vyzeralo po poslednom zápase základnej časti na jednoznačnú záležitosť vo štvrťfinálových súbojoch medzi Tsunami Záhorská Bystrica a Skalicou. Tsunami síce vyhralo v oboch prípadoch, no najmä vo včerajšom stretnutí sa víťazstvo 6:4 rodilo veľmi ťažko. V nervóznom zápase, ktorý sa kúskoval častými prerušeniami domáci napokon uhájili domáce hradby a vedú 2:0 na zápasy.

 

Východniarske derby medzi majstrami FK ATU Košice a FBC Mikuláš Prešov prinieslo dva odlišné súboje. Zatiaľ čo v sobotu ATU takmer celý zápas vyhrávalo a dotiahlo ho do víťazného konca v pomere 11:6, včera to z pohľadu hostí bola trochu iná káva. Košičanov pustili do vedenia len jediný raz a napokon sa tešili z výhry 6:5. Stav série je nerozhodný 1:1 a v Prešove sa máme na čo tešiť! „Myslím, že séria bude ešte dlhá a bude sa načo pozerať,“ vyriekol slová do bitky hrajúci tréner a kapitán Prešova Martin Sikorjak.

 

Na Oravu do Tvrdošína cestovali hráči ŠK 1. FBC Trenčín. Pred štvrťfinálovou sériou nemali veľké oči a v súboji s Nižnou chceli papierového favorita prekvapiť. V prvom stretnutí, hoci viedli už 3:1, im to nevyšlo. O prehre Trenčanov 3:9 rozhodla šesťgólová smršť v záverečnej tretine. Nedeľa bola z pohľadu úspechu hostí nádejnou o niečo dlhšie. Prišla však tretia tretina a štyri inkasované góly... Tentoraz sa Trenčania vzchopili a dokázali dvomi gólmi skóre skorigovať, no konečnú prehru 7:8 už neodvrátili. „Na víkendový dvojzápas sme vstupovali s jasným cieľom, nakloniť misky váh na našu stranu. Prvý súboj bol veľmi opatrný, na hráčoch bol vidieť stres, ktorý opadol až v tretej tretine. Druhý zápas bol dlho vyrovnaný a vedenie sa striedalo na oboch stranách, no na šťastie sme to lepšie zvládli my. Poďakovanie si zaslúži skvelé publikum. Pevne verím, že v Trenčíne to rozhodneme už v sobotu,“ povedal tréner TJ A-FbO Nižná Martin Tomaga.

 

Ani FBK AS Trenčín nemal v domácich zápasoch proti košickému Florku na ružiach ustlané. Florko bojovalo v oboch súbojoch čo im sily stačili, no zostali sklamaní. Prehrali dvakrát o jeden gól. V prvom štvrťfinále 5:6 a včera 1:2... „Zápasy boli veľmi náročné a kontaktné. Nebudem sa vyjadrovať k výkonu rozhodcov, no počas oboch stretnutí vznikali početné a zbytočné roztržky medzi hráčmi. My sme odohrali zápasy na tri formácie a Florko hralo na dve lajny, čo bolo vidieť aj v záveroch stretnutí, že sme mali navrch po fyzickej stránke. Vyhrali sme najtesnejším rozdielom, ale veľmi nás to posunulo po mentálnej stránke,“ zhodnotil hrajúci kouč a kapitán Juraj Matejka z FBK AS Trenčín.

 

Výsledky štvrťfinále extraligy mužov:

 

1 – Štvrťfinále – sobota 11. 3. 2017:

 

Tsunami Záhorská Bystrica – FBC Skalica 8:3 (2:2, 3:0, 3:1)

 

FK ATU Košice – FBC Mikuláš Prešov 11:6 (3:1, 3:1, 5:4)

 

TJ A-FbO Nižná – ŠK 1. FBC Trenčín 9:3 (1:0, 2:3, 6:0)

 

FBK AS Trenčín – FbO Florko Košice 6:5 (3:4, 2:0, 1:1)

 

2 – Štvrťfinále – nedeľa 12. 3. 2017:

 

Tsunami Záhorská Bystrica – FBC Skalica 6:4 (1:0, 2:3, 3:1), stav série: 2:0

 

FK ATU Košice – FBC Mikuláš Prešov 5:6 (3:2, 0:3, 2:1), stav série: 1:1

 

TJ A-FbO Nižná – ŠK 1. FBC Trenčín 8:7 (3:3, 1:2, 4:2), stav série: 2:0

 

FBK AS Trenčín – FbO Florko Košice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0), stav série: 2:0


Ďalšie články


Odoberajte newsletter