PROGRAM: Play-off víkend. Predĺži 1. FBC Trenčín sezónu? Spoznáme finalistky Hyundai Extraligy?

Pokračuje play-off najvyšších súťaží mužov, žien a juniorov. Spoznať môžeme finalistky Hyundai Extraligy, finalistov Extraligy juniorov a tímy, ktoré si zahrajú o postup do finále v najvyššej súťaži mužov. Čaká nás napínavý florbalový víkend 

Tretie zápasy sérií čakajú štvrťfinalistov play off Extraligy mužov. Florko, Tsunami, Lido a Žilina môžu spečatiť postup do TOP4. Posledný krok k spečateniu prieniku medzi štyri najlepšie tímy ale býva najnáročnejší. Tradičné klišé sa častokrát potvrdzuje priamo na ihrisku. Rolu jasného favorita zatiaľ potvrdzujú hráči víťaza základnej časti. Žilina zdolala Prešov na domácej pôde v oboch prípadoch a v sobotu bude chcieť v Prešove ukončiť sériu. Stále platí, že "kobylky" prehrali v tejto sezóne len dvakrát.

Aj vo zvyšných troch sériách máme stav 2:0. Blizko ukončenia sezóny je obhajca titulu 1. FBC Trenčín, ktorý s Tsunami Záhorská Bystrica prehral oba domáce zápasy. Tsunami potvrdilo tradičnú play off formu a pred domácim publikom môže Trenčanom ukončiť aktuálny ročník súťaže. 

Kvalitu súpera potvrdil aj Tomáš Bulejčík z 1. FBC. "Tsunami sa na nás veľmi dobre pripravilo. Nás akoby opustilo strelecké šťastie, zahadzujeme veľké množstvo šancí. Oni naopak výborne trestajú naše individuálne chyby. Stále však nie je koniec a sme odhodlaní vrátiť sériu do Trenčína. Vieme, že ich dokážeme poraziť. Ak začneme hrať ako jeden tím, budeme sa navzájom podporovať, bojovať jeden za druhého a vložíme do toho srdiečko, sériu otočíme."

Florko cestuje na pôdu nevyspytateľnej Nižnej s poučením z minuloročného play off s postupovým mečbalom. V Mútnom sa očakáva typická "pľejof" atmosféra a Nižná bude chcieť zdramatizovať štvrťfinálovú sériu. Rovnako náročná úloha čaká ATU Košice. V metropole východu budú chcieť čierno-bieli predĺžiť sezónu v sérii proti Lido Bratislava. Potrebujú k tomu ale vyššiu efektivitu v zakončení pretože proti nim stojí produktívny tím, o ktorého body a góly sa stará najmä 97 bodový Lukáš Nôta a 66 bodový Peter Nehila. 

Pozrite si víkendový program štvrťfinále Extraligy mužov. 

SOBOTNÝ PROGRAM

NEDEĽNÝ PROGRAM


Blízko vysneného a vytúženého finále sú v Hyundai Extralige hráčky Spišskej Novej Vsi. Kométa zvládla oba zápasy na ihrisku Nemšovej a môže jej tak vrátiť prehru z rovnakej fázy súťaže v minulej sezóne. Prvú príležitosť bude mať už v sobotu pred domácim publikom. Zápas Spišská Nová Ves vs Nemšová štartuje o 13:00. Druhá semifinálová séria medzi Partizánskym a Kysuckým Novým Mestom je zatiaľ nerozhodná.

Ktorý tím si zabezpečí ako prvý postupový mečbal? Zápasy Hyundai Extraligy žien sledujte naživo TU.


Extraliga juniorov pokračuje rovnako tretími zápasmi semifinálových sérií. Podobne ako v Extralige mužov aj tu je 1. FBC Trenčín blízko konca sezóny. Víťaz základnej časti AS Trenčín mu zatiaľ nedal šancu na to aby sa dostal do zápasov a v sobotu môže v MŠH Trenčín spečatiť postup do finále. Dočkať sa môžeme reprízy finálovej série z minulej sezóny, keďže aj Florko vedie nad Snipers Bratislava už 2:0 na zápasy. 

Takto vyzerá víkendový program semifinále Extraligy juniorov. 

SOBOTNÝ PROGRAM

NEDEĽNÝ PROGRAM

 


Okrem play off najvyšších súťaží budú v akcii aj dorastenci. 1. liga pokračuje už dnes zápasom v Divízii Východ medzi Dolným Kubínom a Martinom. Na čele východnej divízie je zatiaľ neporazená Žilina, ktorá má na konte 6 výhier. Včera zdolala Dolný Kubín presvedčivo 13-8. Druhé miesto patrí priebežne Florku. 

Pozrite si aktuálny program 1. ligy dorastencov - Divízia Východ TU.

Západná divízia má na svojom čele priebežne tím Tsunami Záhroská Bystrica,  ktorá vedie o dva body pred AS Trenčín "červení". Táto časť súťaže pokračuje zajtra zápasom Dubnica nad Váhom vs Tsunami. 

Aktuálny program západnej divízie nájdete TU.


Posledný turnaj sezóny majú pred sebou tímy v 1. lige starších žiačok. Priebežne prvé Michalovce majú pred druhou Nemšovou náskok 4 bodov. Nemšová ale odohrá ešte dva zápasy. Na turnaji v Modre ju čakajú zápasy proti Tvrdošínu a Partizánskemu. Uvidíme zaváhanie alebo si Nemšová zabezpečí výhru v 1. lige starších žiačok? 

1. LIGA ST. ŽIAČOK - POSLEDNÝ TURNAJ


Užite si bohatý florbalový víkend. 



Odoberajte newsletter