ROZVOJ FLORBALU: V Košiciach otvorili ihrisko s úplne novou exteriérovou plochou vhodnou pre florbal

Sobota 17. septembra patrila v Košiciach slávnostnému otvoreniu FLORPARKU 

Priestor vhodný nielen pre florbal - to je nová exteriérová plocha na Sídlisku Ťahanovce v Košiciach.


Uplynulú sobotu sa v Košiciach uskutočnilo slávnostné otvorenie FLORPARKU (Mestská časť Košice - Sídlisko Ťahanovce). Vznikol tam moderný priestor s úplne novou exteriérovou plochou pre florbal, hokejbal a inline. Niekoľko mesačná spolupráca prezidenta SZFB - Martina Kopejtka s mestskou časťou Sídlisko Ťahanovce (p.Ihnát) a mestom Košice, ktoré prispelo finančne, priniesla vytúžené ovocie a mladé talenty budú môcť dosýta hrať a možno z nich raz budú skutočné florbalové a športové hviezdy. 

“Som veľmi rád, že sa podaril ďalší krok k rozvoju florbalu a elementárnej športovej infraštruktúry v tejto podobe."

 

"To, čo sa zdalo pred rokom pri našom prvom spoločnom stretnutí s pánom starostom a zástupcami mesta Košice iba ako výborná myšlienka sa dnes stalo skutočnosťou. Veľa športových talentov vyrástlo v minulosti práve na ulici a ja verím, že aj toto športovisko bude jedným z nich a v meste Košice nie posledným.” dodal prezident SZFB a jeden zo spoluautorov myšlienky vzniku FLORPARKU - Martin Kopejtko. 

Na danom ihrisku si okrem florbalu príde na svoje aj hokejbal alebo inline a bude slúžiť na exteriérové aktivity takmer počas celého roka (podľa počasia). 

 


Florbalové ihrisko pokrstili miniturnajom malé florbalové nádeje košických florbalových klubov Florko, ATU a Surikaty Košice.

 

“Výstavba exteriérových florbalových plôch je ďalšou cestou ako dostať florbal bližšie k deťom, ale aj k širokej verejnosti, ktorá si ho moôže vyskúšať aj v blízkosti svojho bydliska, alebo vhodnou alternatívou vedenia tréningového prosesu počas teplých mesiacov v exteriéry. Dostatkom florbalových exteriérových plôch sa otvára aj možnosť cesty organizácie ďalších podujatí smerujúcich k ďalšej podpore a rozvoju florbalu na Slovensku," uzavrel Kopejtko. 
 


Rovnako veríme, že rozvoj športovej infraštruktúry vhodnej pre náš milovaný šport bude pokračovať a vyrastie nám množstvo budúcich reprezentantov a reprezentantiek. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter