Trenčania v druhom finálovom súboji nezaváhali

Veľmi vyrovnaná a dramatická je finálová séria aktuálnej sezóny najvyššej súťaže mužov. Po včerajšom zaváhaní sa v druhom súboji sústredili na zlepšený výkon domáci hráči 1. FBC Florbal Trenčín, ktorí sa napokon tešia z víťazstva 5:3, no do konca duelu nebolo jasné, kto zvíťazí. Séria je nerozhodná 1:1 a sťahuje sa do Záhorskej Bystrice, kde nás čakajú ďalšie skvelé zápasy.

 

Svižným tempom hodným finále najvyššej súťaže, začali obe družstvá, no o niečo aktívnejší boli domáci Trenčania, ktorí mierne pozmenili svoje formácie. Po nenápadnej akcii išli do vedenia hráči Tsunami. Aktívny a dôrazný Peter Banga prekonal Jakuba Klobučníka a hostia vyhrávali 1:0. Peter Kachnič svojim faulom nepotešil svoj tím, pretože lepšia príležitosť na vyrovnanie pre FBC ani nemohla prísť. Karol Pelczarski tak skóre vyrovnal a nielen to. Po necelých dvoch minútach ten istý hráč takmer z polovice ihriska otočil skóre.

 

Vyrovnaná partia pokračovala aj počas druhej časti, no viac hrozili hráči Záhorskej Bystrice. Prvú presilovku v zápase mali možnosť odohrať hostia, no na rozdiel od domácich ju na gól nevyužili. V polovici súboja však predviedlo Tsunami úspešný brejk, ktorý nekompromisne zakončil Marco Machovič. Trenčanom chvíľu trvalo než sa po inkasovanom góle spamätali, no gól už fanúšikovia do druhej sirény nevideli a tak družstvá odchádzali do šatí za nerozhodného stavu.

 

Pozorná obrana Tsunami v polovici tretej minúty záverečnej tretiny zaváhala a to využil na vedúci gól FBC Tomáš Kvasnica – 3:2. Vzápätí prišlo trestné strieľanie v prospech Záhorskej Bystrice, ktoré nekompromisne premenil Banga a bol to jeho druhý gól v zápase a celkovo piaty vo finálovej sérii. Svoje majstrovstvo vo využívaní presilových hier Trenčania počas druhej početnej výhody tentoraz nepotvrdili a tak finálová dráma naberala na obrátkach. Po faule na Pelczarskeho prišlo trestné strieľanie aj na strane domácich. Priam rutinérskym spôsobom ho zakončil Samuel Virga, ktorý tak zabezpečil Trenčanom víťazstvo. V samom závere ešte  hostia skúsili aj hru bez brankára a Pelczarski do prázdnej brány upravil na konečných 5:3. Stav série je nerozhodný 1:1 a na dva súboje sa finále sťahuje do Záhorskej Bystrice.

 

Hlasy po zápase:

Dárius Siheľský (tréner Tsunami Záhorská Bystrica): „Málo kto by povedal, že po víkende bude 1:1 na zápasy a oba duely sa prakticky rozhodnú v posledných minútach. Finále je z našej strany poznačené absenciou kľúčových hráčov kvôli covidu, jemne závidím Trenčínu, že celé play-off ich toto obchádza. Trenčín po tomto víkende stratil kúzlo neporaziteľnosti a to je pre nás dôležité, Stále však platí, že Trenčín je super favorit na titul, veď nie je žiaden klub, ktorý pre zisk titulu urobil viac ako Trenčín.“

Marek Valachovič (hráč Tsunami Záhorská Bystrica): „Zápas sme bohužiaľ nepretavili do víťazstva ako včera, ale celý víkend sa niesol v kvalitnom nasadení hráčov a chuťou bojovať. Súpera sme dobre bránili, až na niekoľko momentov a vpredu vieme byť nebezpeční. Verím, že zápasy sú aj divácky atraktívne, nakoľko o víťazovi sa rozhodovalo až v koncovke. Celková bilancia 1:1 po víkende je pre nás dobrý výsledok a vieme na čom pracovať ďalej.“

 

1. FBC Florbal Trenčín – Tsunami Záhorská Bystrica 5:3 (2:1, 0.1, 3.1), stav série: 1:1


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter