Trenčín sa ujal vedenia vo finálovej sérii

Celok Tsunami Záhorská Bystrica podľahol na domácej palubovke svojmu súperovi 1. FBC Trenčín tesne 2:3. Po tom, ako v prvej polovici duelu padli len dva góly, sa mu stal osudný záver tretej tretiny. Trenčania sa týmto víťazstvom ujali vedenia v sérii 2:1 na zápasy.

Úvodná tretina prvého finálového zápasu na pôde Záhorskej Bystrice nepriniesla divákom v preplnej hale žiadny gól. Napriek tomu hrali tímy vo vysokom a vyrovnanom tempe. Strelecky trochu dominantnejší Trenčín napokon v tretej tretine vystriedali viaceré veľké šance domácich, ale obaja gólmani chytili všetko, čo mierilo k ich bránkam.

Skóre sa prvýkrát prepisovalo až v 23. minúte, keď Martin Kubovič zaistil Tsunami vedenie. To však trvalo len päť sekúnd. Potom totiž vyrovnal Samuel Virga presnou dlhou strelou hneď po rozohraní voľného úderu. Na ďalší gól si fanúšikovia museli počkať vyše trinásť opatrných minút. Tomášovi Juricovi sa vtedy rýchlym protiútokom podarilo prekvapiť trenčiansku obranu, čím aj ťažil rozdielovým gólom na 2:1. 

V približne polovici tretej tretiny mali Trenčania druhýkrát v zápase hrať v početnej výhode, ale na začiatku avizovanej presilovky faulovaný Karol Pelczarski individuálnou akciou vyrovnal stav stretnutia. O približne osem minút neskôr padol aj víťazný gól tohto stretnutia. Tomáš Kvasnica našiel priestor medzi telami pred Jakubom Haverlom a prestrelil až do brány. Domácim sa už nepodarilo vyrovnať ani po záverečnom oddychovom čase. Trenčania si tak vybojovali prvý mečbal a štvrtý zápas série odohrajú v tejto istej hale už v nedeľu. 
 

Hlasy po zápase:

Jakub Horecký (hráč Tsunami Záhorská Bystrica): "Opäť fyzicky veľmi náročný zápas. Trenčania nás dnes v útoku prakticky k ničomu nepustili. Inkasovali sme v zásade tri góly, ale vzhľadom na celkový obraz hry, keď sme sa väčšinou len bránili, si myslím, že obrana bola na kvalitnej úrovni. Do zajtrajšieho zápasu musíme popracovať na tej útočnej fáze."

Dárius Siheľský (tréner, Tsunami Záhorská Bystrica): "Súper využil o jednu chybu viac ako my. Ich víťazstvo sa však nerodilo ľahko, pretože do každého striedana vstupujeme húževnato a dávame do toho všetko. Chceme potrápiť a vyhrať ten titul, aj keď si uvedomujeme, proti komu hráme."

Matej Galajda (hráč, ŠK 1. FBC Florbal Trenčín): "Bol to fyzicky veľmi náročný zápas. Prvé dve tretiny boli z našej strany veľmi utrápené. Išli sme málo do striel, mali sme malý ťah do bránky. Našťastie sme to v tretej tretine zlomili a ja si mysím, že to bolo najmä vďaka našej fyzickej pripravenosti." 

Juraj Lamačka (asistent trénera, ŠK 1. FBC Florbal Trenčín): "Obe mužstvá dobre bránili počas celého zápasu. Zjavne je to z jednej aj z druhej strany načítané čo ktoré mužstvo hrá, či už pri rozohrávke alebo v defenzíve. V druhej tretine sme po našej strate v strede dostali gól na 1:0, ale ako sa tretíkrát v tejto sérii potvrdilo, po góle opäť príde nejaký moment a do minútky je vyrovnané. Teraz to bolo dokonca len nejakých päť, šesť sekúnd kým sme vyrovnali na 1:1. Potom opäť ku koncu tretiny strata pri našej rozohrávke a brejková situácia domácich a už išli do vedenia 2:1. V tretej tretine sme v podstate súpera tlačili, žmýkali a prinieslo nám to dva góly a víťazstvo. Cenné víťazstvo v treťom kole. 2:1 pre nás, zajtra sa pokračuje."

 

Tsunami Záhorská Bystrica — ŠK 1. FBC Florbal Trenčín 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter