Tsunami na čele extraligy!

Po odohratí šestnásteho kola extraligy mužov máme nového lídra súťaže. Je ním Tsunami Záhorská Bystrica, ktorá vystriedala úradujúcich majstrov FK ATU Košice. Treba však poznamenať, že Košičania majú zápas k dobru, no čaká ich náročné derby proti mestskému rivalovi Florku.

 

Tsunami sa však postupne vyšplhalo v tabuľke na čelo. Záhorská Bystrica zvíťazila v posledných šiestich zápoleniach, čo sa muselo prejaviť. V sobotnom derby si Tsunami poradilo aj proti ŠK Lido, ktoré na jeho ihrisku zdolalo s prehľadom 11:2. Opäť „úradovala“ prvá formácia „troch K,“ ktorá zavesila celkom až osem gólov. Lido sa naopak zasa postupne prepadá až do zóny baráže a po výhre žilinských „Kobyliek“ nad Prešovom v pomere 10:4, nemá ďaleko ani od vypadnutia. Moje kritériá splnila iba prvá tretina, ktorá priniesla vyrovnaný obraz hry. Nezachytili sme úvod druhej tretiny, kde sme dostali hlúpe góly, Tsunami sa dostalo do pohody a naša hra sa zosypala ako domček z karát. Bolo vidno tréningový výpadok. Kvôli maródkam sme poriadne tri týždne netrénovali... Máme týždeň a tri tréningy na to, aby sme sa pripravili na zápas sezóny, ktorý nás čaká v Žiline,“ povedal tréner ŠK Lido Prírodovedec Gabriel Mészáros.

 

Druhý tím tabuľky FBK AS Trenčín sa poriadne natrápil s nováčikom, Žltým Snehom Košice. Východniari sú správne „nabudení“ a po dvoch výhrach vycítili šancu na záchranu extraligovej príslušnosti. Na Trenčanov to ale nestačilo a tesná prehra 3:4 ich môže mrzieť.

 

Do hlavného mesta cestovali hráči Nižnej v úlohe favorita. Svedčili o tom ich dosiahnuté výsledky v poslednom období, no iClinic VŠK FTVŠ malo doslova nôž na krku. Chlapci chcú totiž hrať play off a na to potrebovali víťazstvo. Po dobrom výkone a ustrážení si najproduktívnejšieho hráča extraligy Tomáša Regulyho, sa im to aj podarilo a napokon zdolali Nižnú 11:5. „Dobrým vstupom do zápasu a elimináciou protiútokov Nižnej a potrestaním ich chýb sa nám podarilo vyhrať. Taktiež bolo cieľom ustrážiť Tomáša Regulyho, ktorého dokonale poznám a na pozícií centra sme spolu absolvovali strašne veľa súbojov. Do karát nám hralo aj to, že nemal svoj deň, inak si myslím, že je v Slovenskej extralige nebrániteľný,“ povedal druhý najproduktívnejší hráč súťaže Peter Nehila.

 

ŠK 1. FBC Trenčín si doma poradil so Skalicou, ktorú definitívne zlomil piatimi gólmi až v tretej tretine a vyhral v pomere 7:1.

 

Košické derby medzi FK ATU Košice a FbO Florko Košice, ktoré je reprízou minuloročného finále extraligy sa odohrá v stredu 18. januára.

 

Výsledky Extraligy mužov:

 

16. kolo – sobota 14. 1. 2017:

 

FBK AS Trenčín – Žltý Sneh Košice 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

 

iClinic VŠK FTVŠ Bratislava – TJ A-FbO Nižná 11:5 (5:2, 4:3, 2:0)

 

FBC Mikuláš Prešov – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 4:10 (2:2, 2:4, 0:4)

 

ŠK Lido Prírodovedec – Tsunami Záhorská Bystrica 2:11 (1:1, 1:6, 0:4)

 

ŠK 1. FBC Trenčín – FBC Skalica 7:1 (0:0, 2:1, 5:0)

 

Zápas FK ATU Košice – FbO Florko Košice odložili na stredu 18. januára 2017.

 

Aktuálna tabuľka po 16. kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter