Vagaský vymenil hlavné mesto za metropolu východu

Klub Snipers Bratislava sa po odchode elitného kanoniera Petra Bangu bude musieť v novej sezóne extraligy mužov vyrovnať aj s oslabením bránkoviska. Na opačnú stranu republiky, do Florka Košice, zamieril Dávid Vagaský, ktorý strážil svätyňu „snajperov“ dlhé roky.

 

„Rozmýšľal som nad nejakou zmenou. Nie len florbalovo, ale celkovo v živote. A po tom, čo postupne v našom tíme skončilo viacero chalanov mojej generácie, s ktorými som vyrastal a vybojoval pre Snipers postup z regiónu až do extraligy, som dospel k záveru, že teraz je ten správny čas. Po nejakých rozhovoroch s Jakubom Blaškom o mojej aktuálnej situácii, prišla od predsedu klubu Pavla Blaška ponuka na hosťovanie vo Florku, ktorú som sa rozhodol, po dlhom premýšľaní, prijať,“ vysvetlil Dávid Vagaský pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).


Snipers v uplynulom ročníku nepostúpili ani do play-off, ambície Florka sú každoročne diametrálne odlišné.

„Florko patrí dlhodobo medzi najlepšie kluby na Slovensku. Každoročne sú jedným z adeptov na titul, a ich najvyššie ambície boli jedným z dôvodov, prečo som sa rozhodol na pôsobenie v ich tíme. So zvýšeným tlakom nemám problém. Mám rad zápasy a situácie, keď je na mne veľká zodpovednosť a môžem, čo najviac, pomôcť tímu,“ povedal skúsený 25-ročný brankár.


Okrem zmeny klubu si Vagaský bude musieť zvyknúť aj na nové bydlisko. „Povedal by som, že prestupy cez celú republiku nie sú až tak výnimočné, ale väčšinou sa dejú opačným smerom. Moja práca mi umožňuje pracovať z domu, takže v tomto smere som nemal žiadne obmedzenie. V Košiciach budem bývať a teda s tímom aj pravidelné trénovať. Inak by niečo také, samozrejme, nemalo žiadny význam,“ uviedol.


Pre mnohých je informácia o jeho ročnom hosťovaní prekvapením, keďže je známy ako jeden z najväčších srdciarov Snipers. „Každý, kto ma pozná, vie ako veľa pre mňa klub, hráči a fanúšikovia Snipers znamenajú. Je to klub, ktorý ma vychoval ako hráča, aj ako človeka a dal mi priateľov na celý život. Preto to bolo jedno z mojich najťažších rozhodnutí vôbec. Rozmýšľal som o tom niekoľko týždňov. Taktiež som sa radil s najbližšími ľuďmi v mojom okolí a verím teda, že po tom všetkom som sa rozhodol správne. Veľmi ma teší aj skutočnosť, že moje rozhodnutie priali dobre aj vedenie a spoluhráči v Snipers, za čo im ďakujem,“ vyhlásil.


„Ťažko hovoriť o nejakých očakávaniach, ale ciele do sezóny mám jasné. Čo najskôr si získať dôveru trénera a spoluhráčov. Čo sa týka tímových cieľov do sezóny, tak jednoznačne je to titul. Som hráč, ktorý chce vyhrať každý jeden zápas bez ohľadu na súpera. Sú to možno odvážne slová, ale bola by hlúposť ísť do tímu ako je Florko s inými ambíciami,“ uzavrel Vagaský, ktorý v sezóne 2019/2020 odchytal za Snipers štrnásť stretnutí základnej časti extraligy mužov.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter