Vrábeľ na hosťovanie z Florka Košice do 1. FBC Trenčín

Florbalista Dominik Vrábeľ mení klub v slovenskej extralige mužov. Z košického Florka mieri na hosťovanie do 1. FBC Trenčín. Florko zároveň oznámilo aj ďalšie pohyby v kádri.

 

„Môj prestup do 1. FBC bol primárne zo študijných dôvodov. Prišlo mi síce ešte zopár ponúk, ale z môjho pohľadu bol pre mňa tento výber najlepšou voľbou. V kabíne poznám väčšinu chlapcov takže verím, že do kolektívu rýchlo zapadnem,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Dominik Vrábeľ. „S trénerom Holovkom sa poznáme už z pôsobenia vo Florku, takže vieme obaja, čo od seba môžeme očakávať. 1. FBC patrí k najúspešnejším klubom už dlhodobo. Taktiež starostlivosť o hráčov je tu na vysokej úrovni, čo prispelo k môjmu výberu tímu,“ dodal.

 

Rodák z metropoly východu sa na nový klub teší. „Je to pre mňa výzva, nová konkurencia a skúsenosť. Verím, že táto sezóna prinesie len to najlepšie. Chcel by som poďakovať aj môjmu domovskému klubu FK Florko Košice za umožnenie hosťovania a taktiež za dlhoročný prístup na vysokej úrovni a výchovu - nielen po florbalovej, ale aj osobnostnej stránke,“ uviedol 22-ročný florbalista. Vrábeľ v sezóne 2019/2020 absolvoval 22 zápasov, v ktorých získal šesť bodov za tri góly a tri asistencie.

 

Florko prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov zároveň informovalo, že na ročné hosťovanie do Prešova odchádza brankár Jaroslav Bača a v klube nepokračuje ani Jiří Resler. Pôsobiť v zahraničí bude Erik Kočkár, rozhovor s ním a ďalšie detaily tohto prestupu zverejníme v samostatnom článku vo štvrtok.

 

Opačným smerom, teda do Florka, zamieril na hosťovanie z Young Arrows Spišská Nová Ves Tomáš Jančár, ktorý už hral za Košičanov aj v predošlom ročníku. Podobne je na tom aj Branislav Petruš. Ten prestúpil z družstva ŠŠK Stars Lipany.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter