ATU v košickom derby pripravilo Žltý Sneh o všetky body

V jednom z prvých zápasov štvrtého kola Extraligy mužov hrali proti sebe dva košické tímy: ATU, tretí tím od konca v ligovej tabuľke a Žltý sneh, ktorý do zápasu vstupoval bez akéhokoľvek bodového zisku v doterajšej sezóne. Aj to tak ostalo po jeho ďalšej prehre, 11:7.

Hráči domáceho ATU vstúpili do zápasu prudšie s viacerými veľkými šancami a už krátko po piatej minúte zápasu prvýkrát skórovali zásluhou Tomáša Bezegu. Žltý sneh tak inkasoval už 40. gól v sezóne. Svoj piaty presný zásah si vybojoval aj Roman Kozej. Napriek občasnému preniknutiu hostí do útočného pásma čoskoro pustili už tretí gól, tentokrát od hokejky Petra Bezegu. Snaha rozbiť obranné pásmo rozbehnutých domácich sa im podarilo až v 17. minúte kedy na 1:3 upravil Miloš Šupala. Do konca tretej tretiny sa skóre menilo len raz vďaka presnému zápasu Matúša Gburíka.

Domácim sa podarilo naďalej všeobecne dominovať v zápase aj počas druhej tretiny. Kým ubehla približne polovica z nej, ATU vyhrávalo už 7:1. Tri neodpovedané góly strelili Jaroslav Tall, Roman Kozej a Dávid Ujhelyi. V priebehu desiatich sekúnd dostala domáca obrana dve rany v podobe presných zásahov Lukáša Vargy a Karola Kováča, no hráči ATU si svoj niekoľko-gólový náskok udržali do konca zápasu. Aj keď v iných podobách. 

V posledných 22 minútach stretnutia ešte skóroval ATU štyrikrát ale rovnako tak aj Žltý sneh. Strelcami ATU boli postupne Řezanina, Pazsiczký, Tomáš Bezeg a Kozej. Avšak, medzi týmito gólmi sa Žltému Snehu opakovane darilo prekonávať obranu súpera. Konkrétne išlo o Lukáša Vargu, ktorý strelil dva góly, Romana Čepelu a Matúša Maďara. Sedem gólov Žltého Snehu na víťazstvo však nestačilo, odnášajú si prehru 11:7.

 

Hlasy po zápase:

Daniel Oleksak (hráč, FaBK ATU Košice): „Od začiatku sme mali loptičku na svojich hokejkách. Najprv sme sa trápili s koncovkou, no ku koncu sa to rozlúsklo. V druhej tretine to bolo už lepšie, ale v tretej sme vypadli. Dostali sme veľa gólov a to sa proti takémuto súperovi nemôže stávať. Musíme zlepšiť obranu, je to nový systém, ktorý ešte nemáme vyšperkovaný."

Marek Onderko (tréner, FaBK ATU Košice): „Priebeh zápasu bol približne taký, ako sme predpokladali. Čiže my sme mali prevahu, tvorili sme hru. Boli tam chyby, ktoré súper z protiútoku využil, no neboli to systematické prechody do pásma."

Martin Klement (hráč, Žltý Sneh Košice): „Dnes sme hrali proti jedným z favoritov ligy. Podľa mňa sa až na prvé dve tretiny nemáme za čo hanbiť. Prehra 11:7 je pre nás prijateľná a myslím si, že sme odohrali dobrý zápas."

Róbert Beľuš (tréner, Žltý Sneh Košice): „Prvá tretina bola z našej strany rozpačitá. Súperovi to ide pekne, sú zohratí už hádam od malička. My sa do toho ešte len pomaličky dostávame. Nemyslím si, že sme boli takí slabí. Určite máme čo zlepšovať. Prvá tretina bola určite lepšia v ich prospech. Potom sme to nejako herne dorovnali, ale chlapci z ATU mali stále navrch. Druhá a tretia tretina boli už vyrovnanejšie. Stále sme sa vedeli dostať na aspoň štyri góly a zápas tak aj skončil."

 

FaBK ATU Košice - Žltý Sneh Košice 11:7 (4:1, 4:2, 3:4)

 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter