Bezeg bude aj budúcu sezónu bojovať o postup do Superligy

V úvode sezóny 2019/2020 prestúpil slovenský florbalista Peter Bezeg do českého prvoligového klubu Bulldogs Brno. Klub z Moravy si stanovil cieľ postúpiť do Superligy a hoci mal k tomu dobre nakročené, napokon mu plány skazilo predčasné ukončenie ročníka. Spomenutý vytýčený cieľ sa tak odkladá a Bezeg bude opäť pri tom.

 

Predošlú sezónu odštartoval v ATU Košice, no v októbri zamieril na Moravu, kde si premiérovo vyskúšal pôsobenie v zahraničí. „Svoju prvú sezónu v Bulldogs som si užil, no mrzí ma jej predčasné ukončenie. Český florbal je oveľa rýchlejší, tvrdší a náročnejší, čo som zo začiatku pociťoval, ale všetko je to o tréningoch a postupne som si na tempo začal zvykať. Dosť mi s tým pomohli tréneri aj spoluhráči,“ uviedol pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Peter Bezeg.

 

Počas prvých týždňov v Brne si na nové pôsobisko zvykal, no postupne sa naplno etabloval v zostave Bulldogs. V základnej časti absolvoval 19 zápasov s bilanciou 3 góly a 4 asistencie. V play-off stihol pridať jeden bod za asistenciu v dvoch dueloch. „Myslím si, že spätnú väzbu som dostal vo forme hracích minút, ktoré som odohral. Najprv to boli polovice zápasov, alebo dve tretiny, no ku koncu základnej časti a počas prvých dvoch kôl play-off som pociťoval väčšiu dôveru, za čo som vďačný,“ povedal 20-ročný univerzál.

 

Bulldogs Brno obsadili v základnej časti druhé miesto v tabuľke českej I. ligy a právom pomýšľali na postup medzi tamojšiu elitu. Napokon sa, vzhľadom na nepredvídateľné okolnosti, predstavia aj v budúcom ročníku v českej druhej najvyššej súťaži. „Po predčasnom ukončení sezóny sme zostali sklamaní. Každý v tíme sa chcel pobiť o postup. Aj keby sa nám to nepodarilo, oveľa radšej by som bol sklamaný z prehry, pretože by som vedel, že sme do toho dali všetko a nevyšlo to. No takto sme ukončili sezónu v štvrťfinále za stavu 2:0 na zápasy,“ skonštatoval. Dres rovnakého klubu si bude rodák z Košíc obliekať aj v ročníku 2020/2021. „Verím, že v ďalšej sezóne sa nám podarí naplniť ambície z predošlej sezóny.“

 

Aj v tomto období sa niekdajší juniorský reprezentant SR snaží športovať v čo najväčšej možnej miere. „Väčšinu času trávim s rodinou a najbližšími. Nejaký čas mi zaberie škola, príprava na blížiace sa skúšky a zápočty. No snažím sa hlavne zamestnať športom a cvičením, dostávame videotréningy od kondičného trénera, chodím sa korčuľovať, hrať tenis, hokejbal a iné športy,“ uzavrel Bezeg.



Odoberajte newsletter