Michal Pažák predĺžil kontrakt s Vítkovicami

Kapitán mužskej reprezentácie - Michal Pažák bude aj ďalšie dva roky pôsobiť v drese aktuálneho českého vicemajtra 1. SC Tempish Vítkovice. Informoval o tom klubový web, ktorý potvrdil "Pažkyho" predĺženie kontraktu

Michal Pažák prestúpil do Vítkovíc po angažmáne v Sparta Praha v roku 2022. Aktuálne má na konte 66 zápasov v drese "rytierov" v ktorých nazbieral 59 bodov. Po úspešnej kvalifikácii národného tímu v Poľsku a postupe na Majstrovstvá sveta sa kapitán slovenského národného tímu vrátil do svojho klubu, ktorý v základnej časti obsadil 3. miesto a čaká na možnosť výberu súpera do štvrťfinále. Do kľúčovej fázy sezóny by mal po pauze spôsobenej zranením päty naskočiť aj Pažák.

Odchovanec košického ATU si v minulej sezóne zahral svoje prvé Superfinále v kariére v ktorom skóroval. Na titul to ale jeho tímu nestačilo ale ako sa nechal počuť pre web Vítkovíc verí, že sa jeho tímu podarí podmaniť si play-off aktuálneho ročníka českej Superligy a zakončiť ho víťazne. 

Ostrava ako druhý domov 

Po pôsobení v Prahe zmenil pred dvoma rokmi Michal Pažák svoje pôsobisko. Kombinácia florbalu, štúdia a práce a zároveň podpora priateľky priamo v Ostrave mu dávajú pocit domova. „Zároveň som vďaka presunu do Ostravy bližšie mojim rodným Košiciam a mám preto možnosť vídať rodinku častejšie. Taktiež mi môj presun priniesol moju partnerku Janettku, ktorá mi uľahčuje celkové pôsobenie a prináša pocit domova,“ dodal pre klubový web Vítkovíc. 

Michal Pažák po góle v Superfinále. FOTO: Český florbal


Štvrťfinále play-off českej Superligy štartuje 12. marca a my prajeme Michalovi veľa úspechov na ihrisku aj mimo neho a najmä pevné zdravie. 



Odoberajte newsletter