Tréner Mrázek: "Bez irónie. Je to najlepšia možná skupina. Som nadšený."

Skupina skupín. Top favoriti na titul a výborne fyzicky pripravené Lotyšsko, ktorému máme čo vracať. Tréner národného tímu mužov - Radomír Mrázek, neskrýva zo žrebu základnej skupiny B na Majstrovstvách sveta vo Švédsku nadšenie

Utorkový žreb základných skupín Majstrovstiev sveta 2024 namiešal slovenskej reprezentácii skutočne výdatný skupinový koktejl. 10-násobní majstri sveta Švédi, ktorí budú chcieť pre domácim publikom pridať titul čislo 11, štvornásobní majstri sveta z Fínska a nepríjemní Lotyši, s ktorými sme na poslednom svetovom šampionáte prehrali v prvom zápase skupiny o konečné 5.-8. miesto a nepostúpili tak do vytúženého duelu o konečné 5. miesto na svete. 


Podľa trénera Radomíra Mrázka nás čaká najlepšia možná skupina. "Čakajú nás v skupine dva tímy, ktoré chcú vyhrať celé MS a fyzicky nadupaní Lotyši. Takže bez akejkoľvek irónie je to najlepšia možná skupina, som nadšený. Som rovnako rád, že máme iných súperov, ako na posledných MS a s ktorými nehráme tak často."

S Lotyšmi sme prehrali na posledných dvoch MS prvé zápasy v skupine o 5.-8. miesto, v roku 2018 už v osemfinále. 


Potrebujeme 20 našlapaných mašín

Fyzická pripravenosť, maximálne nasadenie a ukážka toho najlepšieho, na čo hráči majú. Potrebný mix na dosiahnutie úspechu na svetovom fóre. Pokračuje tréner Mrázek. "Určite budeme chcieť zúročiť skúsenosti, ktoré chlapci naberajú vo svojich kluboch a vďaka tomu, že kostra tímu je celkom stabilná, tak aj skúsenosti z predošlých šampionátov. Švédi a Fíni sú pre nás samozrejme obrovskou výzvou, aby sme ukázali to najlepšie, čo v nás je. Lotyšom máme čo vracať, ale aj tak veľmi dobre vieme, že najdôležitejšie zápasy z pohľadu výsledku na MS nás nečakajú v skupine, ale v druhej polovici turnaja."

Mužská reprezentácia počas kvalifikácie na MS v Poľsku. FOTO: IFF


"Vieme veľmi dobre a stále to opakujeme, že ak chceme na tomto turnaji uspieť, tak musíme mať v kádri fyzicky aj morálne 20 našlapaných mašín, ktoré vedia, čo chcú a robia pre to maximum. Tu nie je priestor pre pseudotalenty, pseudostrelcov alebo "makkýšov", ale len pre frajerov, ktorí robia florbal naplno a v každodennom florbalovom živote potia krv. Teším sa."  Uzavrel hodnotenie Radomír Mrázek. 


Takto vníma žreb skupiny B na MS 2024 kapitán mužskej reprezentácie Michal Pažák: "Žreb nám pridelil veľmi silných súperov - dvoch top súperov a Lotyšov, ktorých budeme chcieť poraziť a predviesť kvalitnú a zodpovednú hru na lopte. Inak je náročné to ďalej hodnotiť. Škoda, že nemáme možnosť sa častejšie konfrontovať so súpermi podobného kalibru alebo aspoň s Lotyšmi, Nórmi alebo Nemcami. Každopádne dôležitá bude vyraďovacia časť, kde by sme chceli prekvapiť."


Svetový šampionát mužov v Malmö odštartuje 7. decembra. Sledujte #cestudoŠvédska spolu s nami. 

 


Ďalšie články


Odoberajte newsletter