Cez víkend štartuje aj baráž o Fortuna florbalovú extraligu - Capitol vs Raptors

Bohatý florbalový víkend doplní aj štart baráže o najvyššiu súťaž mužov - Fortuna florbalová extraliga. Capitol, ktorý prehral s Prešovom v play-down sérii narazí na neúspešného finalistu z 1. ligy mužov - FBK Raptors


Capitol prehral play-down sériu proti Prešovu až v piatom rozhodujúcom zápase po dramatických samostatných nájazdoch a tak musí o opakovanú účasť v najvyššej súťaži ešte zabojovať. Rozhodne to nebude mať ľahké. Čaká ho totiž odhodlaný súper z Rabče. 

Bude sa takto Capitol radovať po barážovej sérii? FOTO: Hugo Votruba


FBK Raptors neuspel vo svojom prvom finále v druhej najvyššej súťaži proti Detve. V sérii prehral 3:1. S jeho trénerom Martinom Adamčíkom sme sa ešte trošku obzreli do nedávnej minulosti v podobe emotívnej finálovej série: "Celý priebeh finálovej série bol veľmi napínavý, oba tímy si nič nedarovali. Myslím si, že v takom duchu sa niesol každý jeden zápas série s Detvou, čo bolo samozrejme dobré pre každého športového diváka. Mrzí nás, že sme túto vyrovnanú sériu nedokázali vyhrať, mám pocit, že o výhre Detvy rozhodlo viac skúseností a aj naša smola v prvých zápasoch v Detve. O šancu zvíťaziť sme v Detve prišli v oboch prípadoch v samom závere. Z prvého zápasu ešte doteraz cítime krivdu zo strany rozhodcov, v druhom sme nedokázali zavŕšiť dokonalú otočku a vďaka našej nekoncentrovanosti Detva v závere rozhodla. Na domácej pôde sme potom podali zrejme najlepší výkon sezóny a vyhrali jednoznačne 8:2, v napokon poslednom zápase nám to však Detva vrátila a zaslúžene vyhrala. Po konci zápasu zavládol v našom tíme veľký smútok, ale zároveň aj hrdosť a nádeje do budúcnosti, keďže náš tím je stále veľmi mladý." 

Finálové emócie na strane Raptors. FOTO: Miro Kovaliček/Patrícia Kovalíčková 


A s čím pôjdu "raptori" do barážovej série? "Verím, že na obetavé a zodpovedné výkony nadviažeme aj v baráži a extraligovému súperovi budeme vyrovnaným súperom. Už teraz sa na ďalší kvalitný florbal tešia naši diváci, ktorých cez veľkonočné sviatky určite príde plná tribúna." uzavrel Martin Adamčík z FBK Raptors. 


Séria hraná na 3 víťazstvá štartuje v sobotu 1. apríla na pôde Capitolu v Záhorskej Bystrici od 14:30 a v nedeľu od 12:30. 


Ďalšie články


Odoberajte newsletter