Drámu medzi Grasshoppers a Snipers rozhodlo až predĺženie

Prvá časť bola v réžií domácich, ale počas zvyšku zápasu Snipers úspešne vyrovnávali a aj keď ani raz neviedli, vybojovali si jeden bod. 

Po reprezentačnej prestávke znovu pokračuje program Extraligy mužov. V prvom zápase ôsmeho kola a v jedinom tohto pracovného týždňa sa proti sebe postavili Grasshoppers zo Žiliny a Snipers z Bratislavy.

Úvodnú dvadsaťminútovku stretnutia zvládli lepšie Žilinčania, ktorí figurovali ako domáci. Skóre otvoril v tretej minúte Jakub Kelbel, ktorému svojou prvou extraligovou asistenciou v kariére pomohol Ján Šuška. O len niečo cez minútu neskôr vyrovnal Michal Duran. Prvý v gól Denisa Melegu v sezóne znovu poslal Grasshoppers do vedenia od ôsmej minúty. Náskok zvýšili ešte Richard Cvacho a Ondrej Kubička. Na 2:4 z pohľadu hostí stihol pred prvou sirénou upraviť ešte Michal Šifra svojim jedenástym presným zásahom.

Skóre sa menilo znovu už v druhej minúte druhej tretiny a to po presilovkom góle Matúša Ondrušku zo Snipers. Potom nastala dlhá gólová odmlka, ktorú v čase 43:21 prerušil Mojmír Kešelák a hostia sa tak dotiahli na svojho súpera. Okrúhly desiaty presny zásah v ročníku zaznamenal Samuel Jančo. Na 6:4 pre domácich zvýšil ešte Ladislav Mirt. Bol to posledný gól Žiliny v základnej hracej dobe. Počas posledných približne desiatich minút sa Snipers darilo to, čo im išlo už od záveru prvej tretiny: znižovať a mazať náskok súpera. V čase 53:44 strelil kontaktný gól Michal Bujna. O dve minúty neskôr vyrovnal na 6:6 už teraz dvanásťgólový Michal Šifra, konkrétne v presilovke po Tulákovom nedovolenom zdvíhaní hokejky. 

Predĺženie napokon rozhodli domáce Kobylky. Dva body svojmu tímu zabezpečil Richard Cvacho. V štvrtej minúte mu nahrával Samuel Jančo. 

 

Hlasy po zápase:

Michal Miške (hráč, Grasshoppera AC UNIZA Žilina): „Prvú tretinu sme začali dobre, potom sme si však mysleli, že sa zápas vyhrá sám. Zase sme si zápas pokazili idiviuálnymi chybami a je škoda, že sme na koniec nezobrali všetky 3 body, ale napriek tomu, že sme mali nejaké zranenia, nedoliečené veci, tak si myslím, že dva body sa počítajú."

Martin Veneny (tréner, Grasshoppera AC UNIZA Žilina): „Dnes to bolo prispaté a spomalené už od rozcvičky. Paradoxne situácie v zápase ktoré nám mali pomôcť nám viac uškodili či už vedenie 4:1, presilové hry, alebo odskočenie v 3. tretine na 6:4. Súper sa vždy vrátil do hry a preto si myslím, že remíza bola spravodlivá. Bod navyše už bol len o tom, kto svoju príležitosť v predĺžení využije."

Mojmír Kešelák (hráč, EXEL Snipers Bratislava): „Bod proti favoritovi, ktorým Žilina v tomto zápase určite bola, poteší. Na druhej strane nemôžeme začať zápas v druhej polovici prvej tretiny, kedy už prehrávame o 3 góly a musíme doťahovať celý zápas. V zápase sme mali dobré momenty, kedy sme hrali zodpovedný florbal na lopte, čo bol aj pokyn trénera a od tohto sa musíme odraziť."

Vladimír Roziak (tréner, EXEL Snipers Bratislava): „Nemôžme začínať zápas v 15. min za stavu 4:1, od vtedy sme hru zlepšili a aj sa nám podarilo dorovnať, ale dostať 4 góly z laxného prístupu je príliš veľa na extraligu. Niesme tím, ktorý by to dokázal len tak otočiť. Bod zo zápasu si ale určite ceníme."

 

Grasshoppers AC UNIZA Žilina — EXEL Snipers Bratislava 7:6pp (4:2, 0:1, 2:3, 1:0)
 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter