Dušan Sokolík: „Verím, že chalani zužitkujú v nasledujúcej sezóne to, čo sa naučili.“

Najvyššia celoštátna súťaž mužov betRing extraliga, postupne vrcholí. Pre niektoré družstvá sa však už sezóna skončila. Kvalitný záverečný finiš mali hráči ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom, ktorí sa postupne v úlohe nováčika „vyhrabávali“ z barážovej pozície o záchranu a napokon obsadili konečné deviate miesto čiže skončili tesne pred bránami play-off. Istotu budúcej sezóny však už majú vo vrecku a tak môžu pracovať na vylepšení herných nedostatkov.

 

Dubničania mali množstvo kvalitne odohraných zápasov, no občas sa stávalo, že doplácali na lacné góly a platili tzv. nováčikovskú daň. S pribúdajúcim časom však postupne spoznávali pomery v súťaži a ťahalo ich hlavne kvarteto produktívnych hráčov Peter Blažej, ktorý má neuveriteľnú strelu spoza tela, Nádejný junior a talent Adam Madaj, skúsený harcovník a bývalý slovenský reprezentant Marek Bulko a taktiež ostrieľaný hráč Michal Janiga. Títo borci zaznamenali spolu 90 gólov, čo predstavuje viac ako sedemdesiat percent všetkých gólov družstva. „Ako pre nováčika bola predošlá sezóna pre nás dosť náročná. Potrebovali sme do jednotlivých hráčov dostať sebavedomie a návyky, ktoré vedú k minimám chýb, pretože jedna či dve chyby vás v tejto súťaži stoja celý zápas, čo sa nám ku koncu sezóny podarilo. Verím, že chalani nič z toho, čo sa naučili, nezabudnú a zužitkujú v nasledujúcej sezóne,“ skonštatoval hlavný tréner Dubnice nad Váhom Dušan Sokolík.

 

Aj napriek neúčasti v play-off hľadajú v tíme pozitíva. „Okrem vyššie uvedených skutočností sa nám podarilo pritiahnuť na tribúny dosť veľký počet divákov (ak to situácia dovolila), ktorí boli našim šiestym hráčom v domácich zápasoch a neskutočne nám pomohli. V tíme teda vládne spokojnosť,“ ozrejmil Sokolík a k predstavám pre najbližšiu sezónu doplnil: „Chceme udržať nasadenie tímu, tak ako sa nám podarilo v posledných štyroch zápasoch sezóny a dostať sa do play-off. A samozrejme prilákať na tribúny ešte viac divákov.“

 

Podrobné štatistiky ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom v sezóne 2021/2022 nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter