Extraligové kolo v znamení derby súbojov

Nahustený program celoštátnych súťaží pokračuje aj počas víkendu. Zápasy tretieho kola extraligy mužov prinesú konfrontáciu rivalov z miest a regiónov. Už dnes sa predohráva derby trenčianskych tímov AS a FBC. V sobotu pokračuje kolo štyrmi duelmi a medzi perličky určite bude patriť súboj o Košice medzi Florkom a ATU. V nedeľu je na programe bratislavský duel medzi Snipers a Lidom. Všetky zápasy extraligy mužov streamuje Huste TV.

 

Pod hradom Matúša Čáka sa už dnes od 19.00 h odohrá derby mestských rivalov FBK AS a 1. FBC Trenčín. „Stále je iba začiatok sezóny, takže sa veľmi ťažko odhaduje nejaký vývoj zápasu, navyše liga vyzerá byť zatiaľ veľmi vyrovnaná. Určite bude rozhodovať premieňanie šancí. Myslím si, že ich nebude veľa vyložených a každá z nich môže rozhodnúť. My sa bohužiaľ, stále trochu trápime so zostavou. Ani na tomto derby nebudeme v plnom zložení, ale v posledných stretnutiach sa ukázalo, že vieme zahrať aj v oklieštenej zostave. Spokojný budem samozrejme len s výhrou,“ povedal hrajúci tréner a kapitán FBK AS Trenčín Juraj Matejka. Aj v tábore hostí sa na tento súboj tešia. „Je to derby a ja predpokladám, že oba tímy urobia maximum pre zisk troch bodov. Verím, že aj atmosféra v športovej hale bude dobrá a fanúšikovia oboch klubov budú mať možnosť zhliadnuť zaujímavý florbal,“ povedal kouč1. FBC Florbal Trenčín Jan Holovka.

 

V metropole východu sa zajtra odohrá bitka o Košice. Zvedú ju mestskí rivali Florko s ATU. Florko malo úspešný štart do sezóny, keď v domácom dueli vyhrali nad Nižnou 7:6. Druhé kolo im radosť neprinieslo, pretože podľahli žilinským „kobylkám“ 5:6. „Derby bude špecifické nielen tým, že pôjde o vzájomný súboj po roku a pól, ale bude aj s obmedzenou kapacitou pre divákov. Snáď to nebude zas na dlhšie obdobie posledné derby. Máme viacerých hráčov zranených či chorých, v niektorých prípadoch sa o nastúpení do zápasu možno rozhodne až počas rozcvičky pred zápasom. Verím, že aj napriek tomu budeme úspešní,“ povedal hrajúci tréner Lukáš Blaško z FK Florko Košice. Zaujímavú príchuť bude mať tento duel pre čerstvého kouča ATU Mareka Onderka, ktorý kedysi pôsobil vo Florku. „Tak ja som najprv roky pôsobil v ATU, potom niekoľko rokov vo Florku a teraz sa po dlhšom čase strávenom pri reprezentácii juniorov, vraciam späť do ATU. Čo sa týka zápasu, z môjho pohľadu ťažko hovoriť už o nejakom derby, na aké sme boli zvyknutí, nakoľko vo Florku pôsobia či pôsobili hráči z ATU, ako Halás, Pelegrin, potom tu máme Kovala, ktorý bol v ATU, potom vo Florku a zase je v ATU, alebo Vasil, ktorý vyrastal vo Florku a teraz hráva za ATU. Doba, kedy boli tieto kluby najväčšími rivalmi na svete, je hádam preč a pôjde viac o florbalovú stránku, ako o nejakú nezmyselne vyhrotenú akciu zo strany hráčov a divákov. Úprimne sa na tento zápas teším, pretože viem, že oba tímy dokážu hrať aj pekný florbal. Špecifické to môže a hlavne bude tým, v akej situácii sa nachádza Slovensko a Košický kraj. Boli by sme radi za plné tribúny, ale možno to bude všetko inak,“ povedal tréner FaBK ATU Košice Marek Onderko.

 

Do Žiliny vycestuje Nižná a v Košiciach sa proti Žltému Snehu predstaví Prešov. Nováčik z Dubnice nad Váhom hosti Tsunami Záhorskú Bystricu. Kolo uzavrú v nedeľu posledným derby v Bratislave, kde domáci Snipers vyzve ŠK Lido

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter