Kto si vybojuje historický triumf na prvom ročníku Pohára SZFB mužov?

Po dvoch odohratých kolách, v ktorých si zmerali sily okrem extraligistov aj prvoligové družstvá, sa počas víkendu v Košiciach uskutoční FINAL FOUR súťaže Pohár SZFB mužov 2021. Postúpili do neho štyri extraligové celky – FK Florko Košice, FaBK ATU Košice, ŠK Lido Prírodovedec a Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Zajtra sú v Športovej hale Slavomíra Šípoša na programe dva semifinálové duely. V úvodnom sa stretne FaBK ATU Košice proti Tsunami Záhorská Bystrica. Košičania prešli do Final Four cez extraligový FK AS Trenčín, ktorý vyradili po tesnej prehre 4:5 a následnom suverénnom víťazstve 10:3. „Na Final Four sme nemali špeciálnu prípravu. Prebieha tradičný tréningový proces, ktorý sme nemenili. V tejto súťaži dávame priestor značnej časti mladíkov, ktorí si môžu vyskúšať seniorský florbal a tak tomu bude aj počas nasledujúceho víkendu, kedy sa budú môcť ukázať a pobiť o miesto v zostave pre sezónu 21/22. Umiestnenie v tomto malom turnaji pre nás nehrá rolu. Pre nás bude dôležitejšia sezóna, no určite by však výhra chlapcov potešila,“ povedal tréner košického ATU Peter Vrba.

 

V Záhorskej Bystrici riešili problém so zložením zostavy a do Final Four sa prebojovali cez FBC Páv Piešťany po víťazstvách 13:1 a 12:3. „Nijako špecificky sme sa na tento hrací víkend nepripravovali. Pohár je zaujímavá súťaž a pevne verím, že ďalšiu súťažnú sezónu bude mať výpovednejšiu hodnotu, ako túto. Do pohára nastúpime so všetkými hráčmi, okrem hráčov, ktorí boli nominovaní počas tohto Final Four na zraz mužskej a juniorskej reprezentácie a hráčov, ktorí mali dlhodobo naplánované dovolenky v tomto termíne,“ ozrejmil situáciu kouč Tsunami Dárius Siheľský.

 

Druhú semifinálovú dvojicu tvorí domáci organizátor FK Florko Košice a bratislavské ŠK Lido Prírodovedec. Florko vyradilo prvoligové družstvo Falcons Stará Ľubovňa po víťazstvách 10:7 a 9:4. „Chlapci sú v letnej príprave, takže to berieme ako jej spestrenie. Tím pripravuje po hernej stránke Lukáš Blaško a verím, že sa pokúsia o historický zápis. Družstvo opustil Peťo Hrabčak, ktorý začal zbierať skúsenosti v FbŠ Bohemians. Niekoľko hráčov malo na tento víkend dlhšie plánovaný program, tak budú rovnako chýbať. Taktiež Jakub Grich je na repre zraze mužov a brankár Filip Vaško je v príprave na MS juniorov. Na turnaji nás posilní Tomáš Kopčák, ktorý určite dá tímu patričnú vzpruhu... Nastúpia aj čerství juniori. Držím chlapcom palce,“ prezradil tréner FK Florko Košice Pavol Blaško, ktorý je práve na dovolenke, čiže všetky kompetencie prevzal Lukáš Blaško.

 

Lido sa za postupom do Final Four vytrápilo zo všetkých asi najviac, pretože v oboch dueloch tuho chlapci bojovali s prvoligovým tímom Devils Čadca, ktorý vyradili po výsledkoch 8:6 a 6:4. „Do Košíc necestujeme zďaleka v najsilnejšom zložení. Verím však, že chlapci, ktorí dostanú šancu, sa jej chopia a zabojujú o miesta v A-tíme do novej sezóny. Budeme sa snažiť aplikovať herné prvky, na ktorých chceme stavať aj počas sezóny, nakoľko máme aj niekoľko nových tvárí, ktoré sa tiež musia zžiť s našim systémom a organizáciou hry. Pohár je určite pekným spestrením leta, no až v najbližších rokoch uvidíme, akú prestíž si získa. Pre nás je Final Four ale užitočná konfrontácia s elitnými slovenskými klubmi, za ktorú sme vďační, pred turnajom však nemáme veľké oči a asi nie sme favoritmi na víťazstvo. Sústredíme sa vždy na každý najbližší zápas,“ vyslovil kouč ŠK Lido Prírodovedec Patrik Paulikovič.

 

Podrobný program Final Four Pohára SZFB mužov 2021 aj so štatistikami nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter