KVALIFIKÁCIA MS: Remíza 5:5 s Nórskom v druhom zápase kvalifikácie

Druhý zápasový deň na kvalifikácii na Majstrovstvá sveta v Poľsku patril zápasu našej reprezentácie proti Nórsku.

Úvod duelu našim reprezentantom nevyšiel podľa predstáv a v 13. minúte prehrávali 2:0. Napriek snahe a viacerým príležitostiam nedokázali prekonať brankára Halvorsena. V 19. minúte viedli Nóri už 3:0 po presnej strele Gjodalstuena. Studená sprcha pokračovala aj naďalej a v rovnakej minúte viedol súper už o 4 góly. Zaskočení zverenci Radomíra Mrázka tak potrebovali prestávku viac ako soľ. 

Do druhej časti sme vstúpili opäť s loptičkou na našich florbalkách ale organizovaný súper kvalitnou defenzívou neustále utlmoval akýkoľvek náznak šance alebo tlaku z našej strany. Prvý gól strelili Slováci až v 28. minúte, keď sa presadil Tomáš Kvasnica po asistencii Michala Miškeho. V 31. minúte znížil na rozdiel dvoch gólov rovnako Tomáš Kvasnica, keď sa bekhendom presadil z tesnej blízkosti nórskej bránky. Snaha o obrat zápasového deja pokračovala ďalej. V 35. minúte to bolo už 4:3 zásluhou Ladislava Mirta a Slováci ožili. Do konca druhej časti hry sa ale už gólovo presadiť nedokázali. 

V 43. minúte sa nám podarilo vyrovnať po góle Petra Nehilu a v rovnakej minúte sme otočili skóre po parádnom presnom zásahu Šimona Batkoviča. Tempo zápasu gradovalo, na ihrisku to občas iskrilo a keď to už vyzeralo, že by sme dotiahli duel do víťazného konca, tak Nóri dokázali využiť ponúknutú presilovú hru zásluhou Pedersena a vyrovnali na konečných 5:5. Oba tímy tak majú na prvých dvoch miestach rovnaký počet bodov. 

 

NÓRSKO 5:5 SLOVENSKO (4:0, 0:3, 1:2)

Góly Slovenska: 28. Kvasnica, 31. Kvasnica, 35. Mirt, 43. Nehila, 43. Batkovič 


OHLASY PO ZÁPASE NA NAŠOM YOUTUBE. 

 

 



Odoberajte newsletter