Marek Onderko: „Naše ciele boli iné, nedivím sa, že nám veľa ľudí nedávalo pred play-off šancu.“

V oboch semifinálových sériách betRing extraligy mužov sa môže o finalistoch rozhodnúť už zajtra. Zatiaľ čo postup víťaza základnej časti z 1. FBC Florbal Trenčín cez ŠK Lido Prírodovedec sa očakáva, zaujímavým prekvapením by bolo vyradenie Záhorskej Bystrice družstvom FaBK ATU Košice, ktoré bude mať výhodu domáceho prostredia.

 

Trenčania splnili doma úlohu favorita a zdolali pred týždňom Lido 5:1 a 12:1 čiže sú jediný krôčik od finále. Na tretí duel sa presúvajú do hlavného mesta. „V Bratislave to bude znovu o tom, prekonať defenzívu Lida, ktoré bráni prakticky na polovici ihriska a bude čakať či spravíme nejakú chybu v rozohrávke. Aj napriek tomu, že vedieme v sérii jednoznačne 2:0, nesmieme nič podceniť a musíme k zápasu pristúpiť na sto percent. Všetci dobre vieme o čo hráme a ja verím, že nám finále neutečie,“ povedal tréner 1. FBC Flornal Trenčín Jan Holovka.

 

Družstvo Lida už nemá čo stratiť, no rozhodne zbrane ešte neskladajú. „Aj napriek vysokej prehre v druhom dueli sme nič počas zápasu nevypúšťali. Súboj sa nám jednoducho nevydaril a naopak, chalani z Trenčína ukázali, prečo vyhrali základnú časť. Nás veľmi trápia zranenia a rôzne ďalšie absencie. Pripravíme sa na situáciu, kedy sa aspoň niektorým hráčom podarí vrátiť do zostavy a tiež na situáciu podobnú tej, ktorú sme zažili posledný víkend. V každom prípade v sobotu chceme uspieť,“ konštatuje kouč bratislavského ŠK Lido Tomáš Škarupa.

 

Vlna určitej kritiky sa zniesla na hlavu hlavného kouča Záhorskej Bystrice Dáriusa Siheľského, ktorý pred zahájením série nešetril sebavedomými vyjadreniami. Ku odvetám v metropole východu povedal: „Kto sa bojí, nech nechodí do lesa! Ja sa nebojím prezentovať naše ambície. My sme si neprišli play-off užiť, prípadne ho len skúsiť vyhrať, my sme ho proste prišli vyhrať! Aktuálny stav série reálne zodpovedá hre v prvých dvoch zápasoch. Družstvo Košíc prišlo výborne pripravené a formu načasovalo na ten najsprávnejší čas.“

 

Príjemným prekvapením play-off sú hráči košického ATU. Vo štvrťfinále vyradili mestského rivala FK Florko Košice 3:1 na zápasy a teraz pred domácimi duelmi vyhrávajú v sérii nad Tsunami 2:0. „Naše predsezónne ciele boli iné, teda sa nedivím, že nám veľa ľudí nedávalo pred play-off šancu. No s pribúdajúcim počtom ťažkých zápasov si chlapci začali uvedomovať, že ten herný systém má zmysel. Ako každý zápas, tak aj teraz pôjdeme naplno. Rozbor zápasov máme naplánovaný a my meníme detaily v závislosti od súpera. Čiže je to skôr o tom, s čím do Košíc príde Tsunami. Ani jeden zápas play-off nebol ľahký a neveríme, že teraz to bude inak. Pristúpime ku prvému domácemu zápasu poctivo a pokúsime sa ho vyhrať,“ povedal tréner Marek Onderko z FaBK ATU Košice.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter