Na majstra vybehnú východniarky

V najvyššej súťaži žien – extralige, sa počas víkendu chystá niekoľko zaujímavých súbojov. Bude zaujímavé sledovať, či si úradujúce majsterky z Pruského udržia aj naďalej svoju neporaziteľnosť, ktorú ťahajú už jedenásť zápasov.

 

Do Dubnice pricestujú Michalovce a Prešov. Oba tímy sa pokúsia „ozbíjať“ majsterky o body, no nebudú to mať vôbec jednoduché. Už v domácich súbojoch prehrali Michalvce 4:8 a Prešov dokonca 4:10.

 

Peknú šnúru štyroch výhier ťahajú aj Oravanky z Tvrdošína. Čakajú ich dva úplne odlišné zápasy. Zajtra na Oravu pricestuje posledná Banská Bystrica. „V tomto súboji sme papierovým favoritom a mali by sme to potvrdiť aj na ihrisku. V súčasnosti máme len jednu chorú hráčku a to Radku Rennerovú a verím, že už žiadna maródka nepribudne a budeme môcť nastúpiť v takmer kompletnom zložení,“ povedal tréner FbK Tvrdošín Milan Burdeľ. V nedeľu zavíta do Tvrdošína vicemajster FbK Kométa Spišská Nová Ves a teda je jasné, že Oravčanky čaká úplne iný zápas. „Spomínam si na predchádzajúci zápas na Spiši, ktorý sme prehrali 0:13. Vtedy sme na súboj cestovali len s dorastenkami a staršími žiačkami, čiže to bol jednoznačný výsledok, napriek tomu som nebol až taký sklamaný. Vytvorili sme si pár dobrých šancí, no gól sa nám nepodarilo dať. Každopádne v odvete chceme byť Východniarkam vyrovnaným súperom. Či sa nám podarí zabodovať je už len v hlavách mojich zverenkýň,“ dodal Burdeľ.

 

V Nemšovej bude celkom určite opäť „plný dom.“ Na Považie vycestuje FBC Mikuláš Prešov a tieto súboje mávajú pikantný nádych. Prešovčanky si budú chcieť zobrať požičané, pretože doma podľahli Nemšovej 3:8. Druhým súperom Nemšovaniek budú Michalovce, ktoré v domácom zápase rovnako na svoje súperky nestačili a prehrali 1:5.

 

Priamym súbojom o priblíženie si pozície do play off bude zápas medzi domácim iClinic VŠK FTVŠ Bratislava a Nitrou. Bratislavčanky sú na ôsmom mieste so siedmimi bodmi a Nitra sa túži dostať na ich miesto, no má o jeden bod menej. Vzájomný zápas tejto sezóny vyhralo FTVŠ v Nitre 8:3.

 

Doma si počas víkendu zahrajú aj Kysučanky, za ktorými pricestujú dievčatá z banskej Bystrice ale už zajtra Spišská Nová Ves.

 

Program Extraligy žien:

 

13. kolo – sobota 14. 1. 2017:

 

16.00 hod – ŠK 98 Pruské – Eastern Wings Michalovce (MŠH, ul. Športovcov, Dubnica nad Váhom)

16.00 hod – NTS FK-ZŠ Nemšová – FBC Mikuláš Prešov (MŠH, Mierové námestie, Nemšová)

17.00 hod – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto – FbK Kométa Spišská Nová Ves (MŠH, Športová ul., Kysucké Nové Mesto)

17.00 hod – FbK Tvrdošín – 1. FbK BCF Banská Bystrica (MŠH, Školská, Tvrdošín)

18.45 hod – iClinic VŠK FTVŠ Lafranconi UK Bratislava – ŠK Slávia SPU DFA Nitra (ŠH FTVŠ UK Prof. Rovného, Nábr. Gen. L. Svobodu, Bratislava)

 

 

14. kolo – nedeľa 15. 1. 2017:

 

10.00 hod – FbK Tvrdošín – FbK Kométa Spišská Nová Ves (MŠH, Školská, Tvrdošín)

10.00 hod – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto – 1. FbK BCF Banská Bystrica (MŠH, Športová ul., Kysucké Nové Mesto)

11.00 hod – NTS FK-ZŠ Nemšová – Eastern Wings Michalovce (MŠH, Mierové námestie, Nemšová)

14.00 hod – ŠK 98 Pruské – FBC Mikuláš Prešov (MŠH, ul. Športovcov, Dubnica nad Váhom)



Odoberajte newsletter