Florbal ju stále baví. Skúsená "veteránka" Martina Stašová poslala Spišskú do finále

Hokej, hokejbal a florbal. Všade kde je hokejka alebo florbalka je aj ona. Majsterka sveta v hokejbale, účastníčka Majstrovstiev sveta vo florbale v roku 2013 a bývalá aktívna hráčka hokeja - Martina Stašová včera rozhodla o postupe Spišskej Kométy do finále.

Pre Spišiačky to bude tretie finále v histórii klubu a získať budú môcť druhý titul. V dramatickom piatom zápase semifinále proti Nemšovej to zariadila spomínaná Martina Stašová (42), ktorú sme pred sobotným štartom finále v krátkosti vyspovedali

Náročná semifinálová séria a viera vo finále až do konca

Lepší štart do zápasu a nakoniec nutnosť otáčať skóre. Ako na hojdačke. Aj taká bola séria a aj posledný zápas medzi Nemšovou a Spišskou. Hosťky viedli, domáce otočili, Kométa vyrovnala a Stašová rozhodla.. Takto by sme mohli v skratke opísať priebeh rozhodujúceho zápasu o finále. 

"Táto séria medzi nami a Nemšovou bola veľmi náročná. Stretli sa dva vyrovnané tímy kde sme vedeli ze budu rozhodovať maličkosti. Našim cieľom bolo si po prvých dvoch zápasoch vonku doviesť aspoň jedno víťazstvo. Dosiahli sme víťazstvá dve, čo bolo bonusom. Žiaľ domáce zápasy sme nezvládli ani v hlavách ani po taktickej stránke. Nechali sme sa zbytočne rozptýliť divákmi, rozhodcami a keď sme nedokázali skórovať ani z vyložených príležitostí, prišla nervozita a tá nám zviazala ruky. Aj keď sa stav na zápasy vyrovnal, nevzdávali sme sa. Aj napriek všetkým zlým okolnostiam, ako stopka pre trénera, kľúčovej hračky a problém vybaviť si to v robote v strede týždňa sme ako zomknutý tím išli v ústrety finále.

Včerajší rozhodujúci zápas bol vyrovnaný a žiadny tím nechcel urobiť zbytočné chyby. Veľmi nám pomohol prvý strelený gól, trochu sme sa uvoľnili. Hrali sme presne to,čo sme si povedali. Každá z nás nechala na palubovke aj lavičke všetko. Aj keď súperky stav otočili, nevzdávali sme sa. V hĺbke srdca sme vedeli, že máme na to aby sme v tom finále boli práve my. Prebrali sme iniciatívu a zaslúžene vyrovnali."

A ako videla Martina samotný záver stretnutia a rozhodujúci moment? 

"Predĺženie prinieslo šance na oboch stranách, ale skvelo chytajúce brankárky si s nimi poradili. Teda až potom na jednu. Danielka (Hrabovská - pozn.red.) ma pekne vysunula po mantineli, podarilo sa mi prejsť cez súperku a otvorila sa mi cesta k bráne. Prvá myšlienka bola prihrať ale tak si vravím "stará, vezmi to predsa na seba" ...a podarilo sa. Padlo to tam a mohli sme oslavovať postup."


Hokej je srdcovka a zahrá si ho ako súčasť partie  

Martina Stašová začala hrať florbal najprv popri hraní hokeja a neskôr na neho presedlala úplne. A hrá ho doteraz. "Nepamätám si už presne ako dlho hrám florbal. Odbehla som si raz z hokeja pomôcť prešovským florbalistkám a tak som začala odbiehavať častejšie, až mi to tak napokon ostalo."

Florbal Martinu ale stále baví a tu je dôvod prečo.

"Prečo ešte stále hrám? Baví ma stále súperiť a odkukať si, či to ešte s mladšou generáciou stíham a či niekedy víťazí dravosť alebo skúsenosti." Vtipne uzavrela Stašová.


Stašová má v aktuálnej sezóne na konte 7 bodov za 4 góly a 3 asistencie a ten včerajší gól si "načasovala" priam dokonalo. Finálové série štartujú už túto sobotu. Tak si to nenechajte ujsť. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter